Amelisweerd komt in 2019 met 3 teams uit in de NGF jeugdcompetitie. De NGF jeugdcompetitie bestaat uit 5 wedstrijden die worden gespeeld op zondag in de periode van eind mei tot eind juni. Elke golfclub in een competitiepoule is 1x gastheer. Het competitieteam van de gastheerclub speelt die dag niet zelf, maar de teamleden begeleiden de wedstrijd als gastheren/-vrouwen.

Het 1e en 2e team komt uit in de zogenaamde 36 holes competitie, waarbij er ‘s morgens 18 holes foursomes en ’s middags 18 holes singles worden gespeeld. De teamsamenstelling wordt in de loop van 2017 bekend gemaakt.

De andere 2 teams komen uit in de Dubbel Negen competitie.

Hoe wordt deze spelvorm gespeeld? Er wordt een ronde gespeeld van 18 holes Stableford. De jongens en meisjes ontvangen de slagen volgens de playing handicaptabel behorend bij de tee die wordt gebruikt. In principe spelen de jongens van de gele tee en de meisjes van de rode tee.

De kinderen gaan volgens de gemaakte opstelling in flights van twee de baan in. Zij spelen een volledige ronde van 18 holes. Na afloop wordt de score berekend en zal er na vergelijking een resultaat zijn over de eerste 9 holes, de tweede 9 holes en de gehele 18 holes. De resultaten worden omgezet in matchpunten. Speler 1 en speler 2 van de opstelling vormen tevens een team, net als speler 3 en speler 4. Een bovengenoemd team kan twee extra matchpunten verdienen als de twee bij elkaar opgestelde Stablefordscores beter is dan die van speler 1 en speler 2 van het andere team.

Er zijn in totaal 28 matchpunten per speeldag te verdelen.