Amelisweerd logo 25

 

 

Amelisweerd komt in 2022 met 4 teams uit in de NGF jeugdcompetitie. 

De NGF jeugdcompetitie bestaat uit 4/5 wedstrijden die worden gespeeld op zondag in de periode van 12 juni t/m 10 juli. Mocht een team poule winnaar worden dan zijn er kruis-/halve finales op zaterdag 16 juli en als het helemaal goed gaat is er finale-/promotiewedstrijd op zondag 17 juli.                            

Elke golfclub in een competitiepoule is 1x gastteam. Het gastteam speelt die dag niet zelf, maar de teamleden begeleiden de wedstrijd als gastheren/-vrouwen.

Het 1e  team komt uit in de hoofdklasse en spelen een 36 holes competitie, Poule J4, waarbij er ‘s-morgens 18 holes foursomes en ’s middags 18 holes singles match Play worden gespeeld. 

Het  2e 1e team komt uit in hoofdklasse en spelen een 18 holes competitie, Poule J105. De Dubbel Negen competitie.

Het 3e team komt uit in de 2e klasse en spelen een 18 holes competitie, Poule J130. De Dubbel Negen competitie.

Het 4e team komt uit in de hoofdklasse en spelen een 18 holes competitie Par 3, Poule J502

 

Dubbel Negen competitie.

Hoe wordt deze spelvorm gespeeld? Er wordt een ronde gespeeld van 18 holes Stableford. De spelers ontvangen de slagen volgens de playing handicaptabel behorend bij de tee waar ze vanaf spelen. In principe spelen de jongens van de gele tee en de meisjes van de rode tee maar is dus handicap afhankelijk.

De spelers gaan volgens de gemaakte opstelling in flights van twee de baan in voor de front 9 als single. Op de turn wacht je op je maatje en speel je de back 9 als foursomes. Na afloop wordt de score berekend en zal er na vergelijking een resultaat zijn over de eerste 9 holes, de tweede 9 holes en de gehele 18 holes. De resultaten worden omgezet in matchpunten. 

Een bovengenoemd team kan twee extra matchpunten verdienen als de twee bij elkaar opgetelde Stableford scores beter zijn dan die van speler 1 en 2 van het andere team.

Er zijn in totaal 28 matchpunten per speeldag te verdelen.           

     

                   Jeugd Amelisweerd                                    Amelisweerd golfschool                                           

 

VEEL PLEZIER.