Foto_Jeugdsite_3_2.jpg

Op dit moment zijn er ongeveer 55 jeugdleden (t/m 18 jaar) actief bij Amelisweerd.

De groepslessen en baantrainingen op zondag en vrijdag worden drukbezocht en zorgen voor veel enthousiasme en jeugdig elan. Daarnaast worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd, zoals diverse soorten jeugdwedstrijden, de jaarlijkse nachtwedstrijd en een bezoek aan de Dutch Open.

De jeugdcommissie heeft de ambitie een jeugdprogramma te bieden, waarbij de jeugdleden het plezier van de golfsport kunnen ontdekken in een omgeving waarin zij zich zowel sportief als sociaal thuis voelen. Op die wijze kunnen zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen als golfer.

In sportief opzicht heeft de jeugdcommissie de ambitie uitgesproken om de topjeugd in de hoofdklasse te laten spelen. Daartoe wordt, naast een START stap 1 ( leren golfen ) BASIS stap 2 en 3 ( hc 54 – hc 36 ) lespakket, ook een GEVORDERD ( hc 28 en lager ) lespakket aangeboden, waarbij niet alleen sprake is van meer groepslessen, maar ook van bijzondere trainingsmomenten, zoals spelen in de baan onder begeleiding van de pro. Bovendien wordt deelname aan de NGF jeugdcompetitie en andere wedstrijden gestimuleerd.

Amelisweerd beschikt over maar liefst 4 golfprofessionals, die zich ontfermen over de jeugdleden. Zij werken aan de hand van een lesprogramma, waarbij niet alleen aandacht is voor de technische benadering van de golfswing, maar ook voor golfregels en etiquette. De vooruitgang van de jeugdspelers wordt bovendien periodiek geëvalueerd middels tussentijdse golfvaardigheidstests en zichtbaar gemaakt met tas labels waarbij Albatros het einddoel is.

 

label albatross jeugd

 

Daarnaast worden diverse activiteiten ondersteund door jeugdcoaches.

Los van het sportieve aspect wordt ook aandacht besteed aan zaken als omgangsvormen en gedragingen in en om de baan. Respect en eerlijkheid staan daarbij voorop, zaken die tegenwoordig, ook bij de jeugd, helaas niet in elke tak van sport even vanzelfsprekend zijn.

 

Wil je weten of golf ook iets voor jou is? Dan mag je het gewoon komen proberen. Neem dat contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., t.a.v. Marieke Zelsmann.

Heb je andere vragen over jeugdgolf bij Amelisweerd? Neem dan gerust contact op per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..