Nachtwedstrijd

img 2488Zondag 13 november was weer een spannende dag voor de jeugd. Na het invallen van de duisternis trokken circa 25 spelers de kleine baan in voor de jaarlijkse nachtwedstrijd. Aan de vlaggenstokken hingen lampjes en dit jaar werd ook de achterkant van de greens verlicht met lichtstaafjes. De kids waren zelf uiteraard ook behangen met allerlei lichtjes en de lichtgevende ballen konden na elke hole opnieuw worden opgeladen met een speciale oplader. Het weer was prima (koud, maar droog) en de wedstrijd vormde opnieuw een zeer bijzondere belevenis voor alle deelnemers.Sinterklaaswedstrijd

img 2487De laatste jeugdwedstrijd van het jaar is traditioneel de Sinterklaaswedstrijd. Deze vond dit jaar plaats op zondag 4 december. Er waren 24 deelnemers en er werd gestreden in 3 categorieën. De hemel was strakblauw en iedereen was gelukkig net voor het donker binnen. Na een welverdiende warme chocolademelk (met slagroom!) voor alle kids volgde de prijsuitreiking. In de categorie 3 (baanpermissie) was de 1e prijs voor Aimee Jas. Floris le Large sleepte met overmacht de grootste beker in de wacht in de categorie 2 (hcp 36-54) en in categorie 1 (hcp <36) ging de hoofdprijs naar Marie-Louise de Vries. Uiteraard lag er voor alle deelnemers nog een chocoladeletter klaar.


Jeugdcompetitie

img 2489In de loop van deze maand zal de voorlopige indeling van de competitieteams worden bekendgemaakt. Zoals eerder al gezegd, zullen er in 2017 wederom 4 teams gaan deelnemen aan de jeugdcompetitie van de NGF. Team 1 en 2 spelen 36 holes team 3 en 4 spelen 18 holes. Voorafgaand aan het begin van de competitie, die in juni van start gaat, zullen alle teams enkele speciale competitietrainingen krijgen.

KLM Open

Op zondag 11 september stond de excursie van de jeugdcommissie op het programma naar de finaledag van het KLM Open. Op de parkeerplaats van Amelisweerd verzamelden zich in de vroege ochtend 20 kinderen en 9 volwassen begeleiders. Drie busjes stonden klaar om de hele groep naar The Dutch te rijden en nadat de lunchpakketten waren verdeeld vertrokken we in de motregen. Gelukkig klaarde het weer snel op en ter plaatse was het al droog en begon de zon steeds uitbundiger te schijnen.

Het werd voor iedereen een prachtige dag met als fantastische surprise de winst van Joost Luiten. Niet alleen konden de kids de topspelers van zeer dichtbij live aanschouwen, maar bovendien werd er met veel enthousiasme deelgenomen aan de activiteiten die door de NGF onder de noemer van RAAK werden georganiseerd.