Afgelopen weekend zijn onder zonovergoten omstandigheden de jaarlijkse Strokeplay Clubkampioenschappen gespeeld. Het waren twee zeer geslaagde dagen met fantastische winnaars, die door Karel Baas, onze voorzitter, nog eens extra in het zonnetje zijn gezet.

Zaterdagochtend vroeg startte de eerste flight Heren om 07.28 uur. Het betekende dat Michiel Doffegnies om half zeven in de ochtend het hek opende om de wedstrijdorganisatie in de gelegenheid te stellen de noodzakelijke voorbereidingen te treffen onder het genot van een kop koffie. Ook Arie was op dat vroege uur al met zijn mannen in de baan om de greens nog even onder handen te nemen. Welnu, dat heeft iedereen die deelnam aan de kampioenschappen geweten; de baan was prima speelbaar en de greens van uitzonderlijke kwaliteit, razend snel en spannend gestoken. Op zaterdag werden er in totaal zes ronden gespeeld. Let wel!! Dat betekent organisatorisch zes wedstrijden op één dag. Achtereenvolgens: 1ste ronde Heren, 1ste ronde Dames, Heren Sr., Dames Sr., 2de ronde Heren en tot slot 2de ronde Dames. Het betekende dat de laatste Dames flight zo rond half negen binnenliep, waarna de wedstrijdleiding meteen aan de slag kon om de indeling voor de zondag te maken.

Op zondag mochten de Dames Sr. het bal van de finale openen. Met twee keer 87 behaalde Amaranta Boogaard (met dubbel oo en aa) een knappe derde plaats en Cornelie Westermann werd eervol tweede met een totaal van 170. Dan een heeeele lange tijd helemaal niks, waarna Annemarie Guise als winnaar in beeld komt met een ronde van 73 op zaterdag en een ronde van 74 op zondag.

 img 3436  img 3438  img 3433

Een bijzondere gebeurtenis tijdens de Dames Sr. ronde mag niet onvermeld blijven. Op hole 16 sloeg Ron Jebbink een 'hole in one'. Zij deed dat nota bene op haar verjaardag!! De jarige Ron Jebbink, die 60 (< 10 >) is geworden, vierde deze unieke gebeurtenis, zoals het heurt met een 'rondje voor iedereen'. Het door het volle terras uit volle borst gezongen 'Lang zal ze leven' heeft daarmee een dubbele betekenis gekregen.

 d9f83256 1b64 4175 b44d 96d87564f1c0  img 3425  img 3430

Bij de Heren Sr. ging de finalestrijd tussen de drie heren in de laatste flight. Chris Versteegh had op zaterdag al een aardig verschil van 3 resp. 4 slagen op zijn achtervolgers gemaakt, waarmee de strijd om de hoofdprijs al bijna gestreden was en het gevecht om plek twee en drie resteerde. De winnaar van vorig jaar, Chris Versteegh, prolongeerde daarmee zijn kampioenschap, Bas Buijzen werd op 3 slagen van de winnaar (maar met slechts één slag verschil van nummer drie) tweede en Ralphf van Gendt, die vorig jaar nog deel uitmaakte van de WeCo Clubkampioenschappen (blijkbaar een uitstekende basis om beter te gaan spelen!!! n.b. geeft te denken.), mocht de derde prijs van de voorzitter in ontvangst nemen.

 img 3446  img 3449  img 3444

Vlak na de prijsuitreiking van de Senioren kwam de laatste flight Dames binnen, waarmee iedereen op het terras getuige was van de beslissende put in de strijd tussen Floor Sinke en Suzanne van Daal. Zou de bal van Floor vallen dan eindigden de Dames gelijk. Helaas voor Floor, de bal viel niet, waarmee Suus wederom en inmiddels alweer voor de derde keer, clubkampioen Strokeplay is geworden. Op de derde plaats eindigde – dit keer op respectabele afstand van de nummers een en twee – Marieke Helgers.

 img 3463  img 3467  img 3461

Tot slot, de Heren. Ook hier was na het opmaken van de cut van 21 spelers op zaterdagavond de strijd min of meer al gestreden. Eelco Westerveld had met twee knappe ronden van 72 en 74 ruim afstand genomen van zijn belagers. Met een derde ronde van 70, dat is dus exact de baan, was hij niet meer door Daan Jenken in te halen. Ondanks een prachtige ronde van 69, waarmee hij de tegenvallende prestatie in zijn tweede ronde van 79 op zaterdag knap compenseerde, was het verschil te groot. Nog groter was het verschil met de uiteindelijke nummer drie. Had Paul Remarque het met dubbels op hole 17 en 18 al uit handen gegeven, de knappe birdie van Florian de Roos op de laatste hole was daarmee net genoeg om alleen derde te worden.

 img 3473  img 3476  img 3470

 

Wat resteerde na het optrekken van de dampen van het strijdgewoel was een goed gevoel over een mooi weekend. Een mooie strijd met fantastische winnaars. Dit alles met dank aan Arie en zijn ploeg, het secretariaat voor de ondersteuning, Michiel Doffegnies en zijn mensen, die twee dagen lang van 's morgens vroeg tot 's avonds laat dienstbaar waren en natuurlijk tot slot de wedstrijdleiding, Pieter Dingjan, Trees Bol, Paul Emons en Herman Mittendorff.

img 3480

 

 

Alle uitslagen:

 img 3458  img 3457  img 3456  img 3455

 

 

Ook deze zomer bieden we een speciaal greenfeetarief voor uw introducees; dus nodig uw golfende vrienden en kennissen een keer uit om te genieten van onze prachtige baan:

Weekdagen:

  • Aanbieding introductie tarief 18 holes van: € 30,- voor € 24,-
  • Aanbieding introductie tarief 9 holes van: € 20,- voor € 16,-

Weekenddagen (za & zo):

  • Aanbieding introductietarief 18 holes van: € 36,- voor € 29,-
  • Aanbieding introductietarief 9 holes van: € 24,- voor € 19,-

Deze tarieven zijn geldig in de periode van woensdag 18 juli tm zondag 26 augustus.
(alleen geldig op individuele reserveringen en niet beschikbaar voor groepsreserveringen)

 

zonnige aanbieding

Op zondag 28 oktober (dit in plaats van 21 oktober) wordt de “Beat the Pro” wedstrijd verspeeld. Een wedstrijd waar fun & teamwork benadrukt wordt gedurende de dag en in de wedstrijdvorm. Het is een Texas Scramble in een team van 4 personen. Het Pro Team bestaat uit de golfprofessionals van Golf Academy Amelisweerd; Mette Hageman, Peter Cantrell, Egbert Nieboer en Edward de Jong. Save the date! Wij nodigen u graag uit om vanaf 30 september in te schrijven voor deze wedstrijd.

De R&A en de NGF promoten Ready Golf omdat uit onderzoek blijkt dat golfers meer van de sport zouden genieten als het minder tijd kost om te spelen. Ready golf is vlot golf. De snelheid van het spel op een baan of in een wedstrijd is soms zo traag dat golfers het plezier in de sport verliezen. 9-Holes rondes die tweeënhalf uur duren terwijl het ook in twee uur kan. Ook Amelisweerd wil met Ready Golf een prettig speltempo bevorderen. Ready golf betekent dat je speelt zodra het kan mits het veilig is, ook al is het nog niet jouw beurt. Het is bedoeld voor sneller spel in strokeplay of stableford. (In matchplay kan het spel ook vaak sneller gespeeld worden dan nu gebeurt, maar in matchplay is het belangrijk dat je niet voor je beurt speelt).

Deze nieuwe ‘slogan’ van de NGF is vorig jaar gelanceerd. Ook bij Amelisweerd is in deze periode van droogte ‘geel het nieuwe groen’. In onze erfpacht overeenkomst met de Gemeente Utrecht is bepaald dat we onze fairways niet structureel mogen besproeien, daarom besproeien we de fairways nu incidenteel met de haspels die u in de baan ziet. De greens en tees blijven we wel besproeien, maar ondanks dat die nu iedere nacht water geven, is op sommige plaatsen de verdamping groter dan de toegediende hoeveelheid water en ontstaan er enkele droogteplekken.

De tijden veranderen als het om het onderhoud van de baan gaat. We hebben eerder dit jaar ons GEO certificaat gehaald, waarbij we gecertificeerd zijn voor voornamelijk het duurzaam beheer van de baan. Waarbij watergebruik, bemesting en energiegebruik hoofdthema’s zijn.

De baan wordt niet minder, maar wel anders als gevolg van minder beregening, geen pesticides en minder bemesting. Hij wordt daardoor wat in de Angelsaksische landen zo treffend 'fast and firm' wordt genoemd. De baan is droger en gevlekter, kleurt met de seizoenen mee en is minder gemanicuurd. Een stap terug naar de natuur, die voor golf meer leidend gaat worden.

 

geel is het nieuwe groen

Op 21 juni is de langste dag wedstrijd gespeeld. De uitdaging was om 3x18 holes wedstrijd te spelen. Voor deze wedstrijd hadden wij dit jaar een record aantal deelnemers. Liefst 23 deelnemers, waaronder 6 dames, zijn de uitdaging aangegaan. Het is een prachtige dag geworden, waarbij de weergoden ons goed gezind waren. Het was niet te warm en een stevige wind zorgde op een aantal holes voor een leuke uitdaging.

Als starter hadden wij een special guest. Onze kersverse voorzitter Karel Baas heeft het hele veld vanaf 5:15 de baan ingestuurd voor de 1ste ronde. 

ld1

 

ld2

Na de eerste ronde stond een ontbijt klaar in het clubhuis. Om 10:00 uur is de tweede ronde gestart. Na binnenkomst van de tweede ronde stond een voedzame pasta klaar. Waarna om 15:00 de derde en laatste ronde is gestart. Na een lange dag zijn omstreeks 20:00 de laatste deelnemers binnengekomen. Hulde voor de deelnemers, iedereen heeft de wedstrijd over drie ronden uitgelopen. Het is toch zo’n 30km lopen.  

De uitslagen van de wedstrijden zijn:

De overal winnaar van de langste dag wedstrijd is Martijn Schrijvershof met 111 stableford punten over drie ronden. Martijn zal komend jaar de wisseltroffee, de reiger, met veel trots op zijn schouw plaatsen.

ld3

Winnaars van de Eclectic score over de 3 ronden, het is een gedeelde eerste plaats, zijn Elma Sandee en Martijn Schrijvershof met 49 punten.

ld4

De winnaars per ronde zijn:

  • Winnaar ronde 1: Marc Pliester met 41 punten
  • Winnaar ronde 2: Martijn Schrijvershof met 40 punten
  • Winnaar ronde 3: Elma Sandee met 37 punten

Na de wedstrijd is er nog gezellig geborreld en gedineerd om de ervaringen van 3 rondjes Amelisweerd met elkaar te delen.

d5

 

ld6

De uitslagen van de wedstrijd kan bekeken worden op het ledengedeelte van de www.amelisweerd.nl website (inloggen bij wedstrijden / Q-kaart):

Uitslag Langste dag wedstrijd:

https://amelisweerd.e-golf4u.nl/leden/website/meerronde/show/140 

Uitslag Langste dag wedstrijd, Eclectic score:

https://amelisweerd.e-golf4u.nl/leden/website/competitie/show/146 

Beste Leden van Business Club Amelisweerd,

Afgelopen woensdag hebben we de tweede 12 holes competitie gespeeld met 16 bedrijven en 46 deelnemers met een strokeplay wedstrijd vanaf de rode teebox.

Zoals verwacht heeft dat nog al wat birdies opgeleverd, er zijn in totaal 10 birdies geslagen.
Peter van Pelt van Go4Golfreizen, een bedrijf gespecialiseerd in golfvakanties ( go4golfreizen.nl), heeft voor de speler met de meeste birdies een golfreistas beschikbaar gesteld.
Deze prijs is gewonnen door Damian Murphy van Fysio Workshop uit Houten.
Peter, bedankt voor de mooie prijs!

De prijzen voor deze 12 holes wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Raymond van Alflen van DTC Dealer Totaal Concept, uw partner voor Financiering, Leasing en Verzekeringen (www.dtc-lease.nl).
Raymond, hartelijk dank voor jullie bijdrage.

De prijzen zijn uitgereikt aan de volgende winnaars,
• De Longest Drive bij de dames werd geslagen door Lot Westerhout van Jumbo Golfwereld
• De Longest Drive bij de heren werd geslagen door Bas van Nooten van Amplixs.
• De neary op hole 2 was van Bastiaan Kats van de Rabobank Private Banking Utrecht.
• De neary op hole 16 was van Damian Murphy van Fysio Workshop.

De drie beste teamscores zijn gemaakt door,

• 3e prijs: Wel-Inspectie
• 2e prijs: Amplixs
• 1e prijs: Bank ten Cate

De minst fortuinlijke op deze dag was Verder Fiscaal Specialisten & Accountants.

We hebben tijdens de borrel een enquête gehouden omtrent de voorkeur voor 12 of 18 holes wedstrijden van deze Business Club competitie.
Het merendeel van U heeft gekozen voor het 12 holes concept.
De wedstrijden in juli en augustus zullen we dan ook weer 12 holes doen, de wedstrijd in september wordt een Texas Scramble formaat waarvoor we weer 18 holes zullen spelen.

De volgende wedstrijd vindt plaats op woensdag 11 juli, de speelvorm is weer Strokeplay met een maximum aantal slagen per hole van 2 x par + 1 waarbij we afslaan van wisselende teeboxes in de volgorde wit, geel, blauw en rood.
Tevens zullen wij op die dag een putting contest organiseren onder de leiding van ons commissielid Gustavo
Nogmaals dank aan Go4Golfreizen en DTC Leasing voor de prijzen en Doffegnies Catering voor de immer lekkere bitterballen en het verzorgen van het smakelijke buffet.
Gelukkig ontvangen wij veel reacties om prijzen te sponsoren, maar wij blijven open staan voor voor suggesties en mocht een van onze leden op de wedstrijddagen een bijdrage willen leveren om iets te sponsoren dan horen wij dat natuurlijk graag.

Bijgaand het klassement

Op zondag 12 augustus wordt het 4e Nefkens Peugeot Amelisweerd Open gehouden.

Bent u er ook bij?

Er wordt in 2 categorien gespeeld. Spelers t/m handicap 15.0 spelen in categorie 1 een Qualifying Strokeplay wedstrijd en spelers met handicap 15.1 tm 36.0 spelen in categorie 2 een qualifying stableford wedstrijd. Beide wedstrijden worden over 18 holes gespeeld en moeten in 2017 minimaal 4 Q-kaarten gelopen hebben.

Er zijn weer mooie prijzen te winnen, waaronder cadeaubonnen van Jumbo Golfwereld en Go4Golf Reizen. Meedoen dus!

amelisweerd open 182

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.