Mette Hageman

Met veel plezier stel ik mij hierbij aan u voor: Ik ben als speler begonnen en sinds 2005 ben ik PGA gekwalificeerd professional. Ik ben PGA Holland A1-Kader Sport Structuur 5 professional en Multi Disciplinaire Coach bij het NOC*NSF Kader Sport Structuur 5.

Naast het lesgeven op Golf Academy Amelisweerd ben ik ook actief als NGF Senior Advisor, NGF Nationaal Coach Dames Senioren en NGF Proeve van Bekwaamheid beoordelaar. Ik speel graag het wedstrijden circuit van de PGA Holland Dames. In de afgelopen 25 jaar heb ik als professional 14 nationale titels & 3 internationale titels achter mijn naam staan. In mijn carrière heb ik al 16 keer het Ladies Dutch Open mogen spelen.

“Aim for the clouds and you will make it to the top of the mountain!”

Als golfcoach heb ik een holistische opvatting. Een geslaagd tee shot is meer dan alleen het goed raken van de bal.

Ik denk dat er ongelimiteerde mogelijkheden zijn voor iedere individuele golfer om zich te ontwikkelen in en buiten de sport en ik help de sporter graag het maximale eruit te halen.

Ik ga uit van het talent van de golfer, ik werk graag met de golfer samen om grenzen te verleggen en om op de grens van zijn of haar kunnen te komen.
Iedere golfer is uniek en ik laat hem of haar graag zelf kiezen en sturen in het leer- en ontwikkelingsproces om de persoonlijke effectiviteit te vergroten. Het houdt in dat voor iedereen die les neemt de lesprogramma’s met zorg worden samengesteld op basis van uitgangspunten, zoals bijvoorbeeld ambitie, plezier, en de fysieke mogelijkheden.

Het uiteindelijke doel is om de golfer zich zo te laten ontplooien tot een nog betere golfer om vervolgens zijn/haar eigen beste coach te zijn. Het één-op-één traject wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen en behoeften.

De komende weken ben ik druk bezig om de overgang te maken naar U.G. Amelisweerd, ik verheug me enorm op deze nieuwe kans en hoop u gauw te mogen ontmoeten op de golfbaan of op de mat.

Vanaf 1 december 2017 ben ik actief op U.G. Amelisweerd. U kunt mijn lesagenda bereiken via de volgende link:

http://mettehageman.proagenda.com/#agenda

De maand december is al toegankelijk, vanaf 15 november zal de maand januari 2018 toegankelijk worden, vanaf 15 december zal de maand februari toegankelijk worden …etc.
U dient zich wel eerst te registreren al vorens de agenda zich voor u opent.

Met vriendelijke & sportieve groet
Mette

Bij de start van Amelisweerd, 20 jaar geleden, is voor elke hole de stroke index bepaald. De stroke index wordt gebruikt bij stableford en bepaalt op welke holes de beschikbare handicap slagen worden verdeeld. Stroke index 1 zou de moeilijkste hole moeten zijn, stroke index 18 de makkelijkste hole. We hebben op basis van alle in het het golfpaket ingevoerde en beschikbare q-kaarten getoetst of dit ook aansluit bij de praktijk. In totaal zijn meer dan 40.000 kaarten gebruikt en per hole de bruto scope ten opzichte van par. We hebben de rangorde bepaald door het percentage te bepalen van de kaarten met een score van par+1 of beter. We hebben dit voor alle kaarten gedaan en een check gedaan per tee en het verloop over de jaren heen. Voor 2016, circa 1000 leden en 3500 kaarten, was de uitkomst gelijk aan de gemiddelde score over alle jaren. Voor spelen vanaf rood/blauw/geel, 90% van de q-kaarten, was de uitkomst ook gelijk. Alleen voor spelen vanaf de witte tee waren de uitkomsten voor een aantal holes afwijkend. De resultaten: De eerste negen holes geven een redelijk getrouw beeld. Alleen hole 1 en 4 geven een afwijkend beeld. Hole 1 is makkelijker dan de stroke index aangeeft: stroke index 10 zou 12 moeten zijn. Bij hole 4 is dit precies andersom. Op de 2de negen zijn er meer verschillen: alleen hole 13 en 16 kloppen. Hole 10, 12, 14 en 15 zijn relatief makkelijker en krijgen een hogere stroke index. Hole 11, 17 en 18 zijn moeilijker dan de huidige stroke index. Hole 17 wijkt als enige hole 4 plekken af en zou van stroke index 5 naar 1 moeten gaan. De NGF laat ons vrij om zelf de stroke index te bepalen. Gelet op de uitkomsten en ook de gelijke uitkomsten voor geel/blauw/rood is de REC in afstemming met het bestuur voornemens de stroke index aan te passen bij het drukken van de nieuwe oplage van scorekaarten en passen we dit ook in het golfsysteem. Dit zal naar verwachting einde van het jaar zijn. Het voorstel:

  SI Voorstel
Hole 1 10 12
Hole 2 16  
Hole 3 6  
Hole 4 12 10
Hole 5 18  
Hole 6 2  
Hole 7 14  
Hole 8 8  
Hole 9 4  
     
Hole 10 11 13
Hole 11 13 11
Hole 12 1 3
Hole 13 15  
Hole 14 3 5
Hole 15 7 9
Hole 16 17  
Hole 17 5 1
Hole 18 9 7

Met grote dank aan Maarten Jonker voor alle berekeningen en statistieken. De nieuwe Stroke Index gaat pas van start met de druk van nieuwe score kaarten, dan wordt de kaart ook aangepast voor de index oranje tees 2de negen. De nieuwe kaarten zijn rond december te verwachten, nader bericht volgt.

Zie hier verder voor alle berekeningen: SI overzicht

Van 18 september t/m 22 september is er Groot Onderhoud op de baan.

Maandag 18 september is alleen lus B open.

De rest van de week zijn beide lussen open, maar is de kans dat er 1 of 2 holes uitliggen.

Baan is niet qualifying deze week.

 

golf2 page 0012028229

Natuurlijk sla je graag een mooie slag op de golfcourse, maar waarom ook niet aan de bridgetafel?

Bridgeclub Wilhelminapark organiseert deze winter een opfriscursus van 7 middagen voor de gevorderde bridger in het restaurant van golfclub Amelisweerd.

We starten op maandag 9 oktober, de cursustijden zijn 13.45 t/m 16.45 uur. Graag op tijd aanwezig zijn. De andere datums zijn 23 oktober, 13 november, 27 november, 15 januari, 29 januari, 12 februari.

De cursus wordt gegeven door Peter Noordraven en de kosten bedragen 70 euro per deelnemer. Dit is 7 lessen incl. lesmateriaal (consumptie voor eigen rekening).

Maximaal aantal deelnemers is 12. Wacht niet te lang met aanmelden want Vol is Vol.

Inschrijven deelname cursus of meer informatie:

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0633913516.

BridgeClub Wilhelminapark

Corannie Plag

bridge2

In het weekend van 9 en 10 september zijn de Matchplay kampioenschappen gespeeld. In vier categorieën is uiterst serieus, maar altijd sportief, man tegen man en vrouw tegen vrouw, gestreden om de eeuwige roem, te weten een plaatsje op de eregalerij van Amelisweerdse clubwinnaars. De zaterdag werd onder soms extreme – of moeten we tegenwoordig zeggen epische – weersomstandigheden de schifting van ‘goed naar nog beter’ gemaakt.

Het resulteerde in een uitgelezen gezelschap, dat op zondagochtend aantrad voor de halve finales. Op een uitstekend geprepareerde baan (met dank aan Arie en zijn mensen) bleven uiteindelijk 8 spelers over voor 4 finalewedstrijden. Bij de Dames Sr had Daniëlle in de halve finale op hole 5 al haar visitekaartje afgegeven met een hole in one, wat ze later bij de prijsuitreiking met ons allen heeft gevierd onder het genot van een glaasje. Het was dan ook niet vreemd dat Annemarie Verspoor, die na een fantastische start met een aantal onmogelijke puts, toch uiteindelijk tegen Daniëlle het onderspit moest delven.

Bij de Heren Sr was het de vraag wie Chris Versteegh van een echte dubbel (strokeplay en matchplay) kon afhouden. Uiteindelijk was Chris ze allemaal de baas. Niet met twee vingers in de neus, maar dan wel met een pleister om zijn wijsvinger. Ook in de finale moest Bas Buijzen na een moedige strijd het hoofd deemoedig buigen en wie Bas een beetje kent nam dat enige tijd in beslag.

Bij de Dames ging de strijd tussen Michelle Naafs en ‘Suus’ van Daal. Een partij op hoog niveau, welke eerst op de 18de hole beslist werd. Een echt clubkampioenschap waardig. En zoals Suus, die met haar overwinning net als Chris ook de dubbel pakt, bij de prijsuitreiking terecht opmerkte het had dit keer ook zo maar andersom geweest kunnen zijn.

En dan de heren.... Dit jaar een zeer sterk veld met in het weekend alleen maar single handicappers. Het voert te ver om alle moois te beschrijven, maar de wedstrijd tussen Bob van der Voort en Paul Remarque, welke pas op hole 20 werd beslist en door velen is gezien was een pareltje. Onze nieuwe generatie topspelers? Bob versloeg vervolgens Bob Bernard om in de finale aan te treden tegen Daan Jenken, dé ervaren finalist. Het was een strijd die lang gelijk op ging tot de lange put van Bob op hole 10 en de gemiste put van Daan op hole 11. Daar ergens viel de beslissing. Bob met zijn 15 jaar is daarmee een van onze jongste zo niet de jongste winnaar. Na de prijsuitreiking door Ger Mik, onze voorzitter, bleef het nog lang gezellig, mede door de goede zorgen van Doff en zijn mensen.

 

amelisweerd mp

Nu met vroegboekkorting!

Wil je net als de winnaar van de loterij tijdens de lustrumweek ook op golfvakantie naar Portugal? Nu met vroegboekkorting voor € 275,- p.p. inclusief 4 nachten logies en ontbijt in het 4* hotel Dom Joao bij het pittoreske vissersplaatsje Alvor met 3 greenfees en een auto. Kijk op www.go4golfreizen.nl voor meer informatie of bel met Peter van Pelt van Go4Golfreizen op: 06-23445277.

pestana djoao overview 03 636051296637789767

De driving range ballen zijn afgelopen week vervangen voor nieuwe ballen. We zijn Nijenhuis & Houbst makelaars zeer erkentelijk dat ze de ballen wederom gesponsord hebben!

bca1

Na spannende matches zijn zondag 10 september de winnaars van de Matchplay clubkampioenschappen geworden:

Amelisweerd MP 2017 kl

Heren: Bob van der Voort

Dames: Suzanne van Daal

Heren Senioren: Chris Versteegh

Dames Senioren: Danielle Adelaar (met tevens een hole in one in de halve finale)

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie titel!

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.