Vrijdag 12 april, een Stableford wedstrijd op de Par3-baan. De Neary stond deze keer op hole 1. Gerard Hermus behaalde de beste score, met als goede tweede Loeke van der Sandt. De Neary ging naar Sylvia Spronk.

Vrijdag 26 april, vlak voor Koningsdag, was er weer voldoende belangstelling om een wedstrijd te organiseren. Met een slechte week, qua weer, achter de boeg, was het nu een zonnige dag en gezellig om met elkaar te golfen. Er werd in drietallen Texas Scramble gespeeld en een Neary op hole 9.

par3 wedstrijd

Gezien de foto’s, was het voor iedereen een gezellige middag. Het winnende trio bestond uit Mike Werkhoven, Jaap van Till en Bart Hamers. Met 62 punten behaalde zij de hoogste score. De Neary ging naar Jan Kwint, die de bal op een meter naast de hole wist neer te leggen.

In mei staan nog twee wedstrijden gepland:
Maandag 6 mei en 20 mei; starttijd 13.00 uur.

 

Niet zomaar een golfwedstrijd

Maar een uniek golfevenement, volledig verzorgd, waar u met z'n drieën en een enthousiaste golfprofessional in één flight een hele dag golft op onze prachtige baan. De opbrengst van deze dag gaat grotendeels naar het project Maximaal Bewegen van het Prinses Maxima Centrum Foundation in Utrecht. Bewegen is goed voor ons allemaal. Voor kinderen al helemaal, want het bevordert op allerlei manieren hun ontwikkeling. Bewegen is in het bijzonder belangrijk voor kinderen met kanker, omdat daarmee hun fysieke en mentale ontwikkeling zoveel als mogelijk door blijft gaan. 

Niet alleen draagt u bij aan een goed doel, maar een Pro-Am is een mooie gelegenheid om met uw (zakelijke) relaties een unieke dag door te brengen in een informele en sportieve sfeer. Uiteraard zorgen wij ervoor dat u en uw relaties deze dag in de watten gelegd worden. Het programma ziet er als volgt uit:

 

Dagprogramma zondag 30 juni 2019:

vanaf 11.30 uur:  ontvangst en lunch

13.00 uur:             shotgun start

vanaf 17.30 uur:  aperitief, prijsuireiking en veiling

aansluitend:         walking dinner

Deelnametarief: € 995,- per flight

img 6861 medium

Voor meer informatie en reserveringen: 
Annemiek Krielaart
sales @amelisweerd.nl of 06-51580496

Verslag wedstrijd Par3-baan op 29 maart 2019

Met een heerlijk voorjaarszonnetje werd op 29 maart weer een wedstrijd georganiseerd door de Par3-commissie. Dit keer waren er maar liefst 24 deelnemers.

par3 29 maart 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We speelden “Texas Scramble” in 8 groepen van drie. Er werden 8 teamleiders aangesteld die zelf hun team verder mochten samenstellen. Het winnende team haalde maar liefst 51 punten en speelden daarbij drie birdies. Het team bestond uit Loeke van der Sandt, Adrie van Hunnik en teamleider Mike Werkhoven.

mike werkhoven 1

De Neary op hole 9 ging ook naar Mike Werkhoven.

In april en mei zijn de volgende wedstrijden gepland:
Op vrijdag 12 en 26 april: starttijd 13.30 uur
Op maandag 6 en 20 mei: starttijd 13.00 uur

Je kunt nog inschrijven:

Via de wedstrijdkalender op de site van Amelisweerd of via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Kosten voor inschrijving € 2,- (te voldoen bij de wedstrijdcommissie). Als je geen lid bent van de vereniging betaal je € 7,50 extra voor fee.

Nog maar twee weken en dan is het zover..

De Opendag op Golfclub Amelisweerd!
Heb jij altijd al eens een bal op de driving range willen slaan of met een golfkarretje door de baan willen rijden?

Kom dan op zaterdag 13 april naar de opendag en maak kennis met de golfsport en onze baan.
Wij laten u graag ervaren hoe mooi deze sport kan zijn.

opendag 2019 blauw

 

 


par1 copy

 

 

 

 

 

 

 

Verslag van 11 februari van de wedstrijd op de Par3-baan

Het was de eerste zomerse dag in februari. 14 speelsters en spelers stonden te trappelen om te beginnen. Voor sommige was het een uitgelezen kans om hun handicap te verbeteren. Er werd in ieder geval hard aan gewerkt. Er werd op 7 holes tegelijk gestart, met een vingerfluitje van de meester.

We speelden 18 holes en hole 7 was de Neary.

par2

 

 

 

 

 


Na afloop was het heerlijk toeven op het terras, waar ervaringen van de wedstrijd werden uitgewisseld en hard gerekend aan de Stablefordpunten.

Ina Hermus en Jaap van Till scoorden allebei 39 punten en waren de gelukkige winnaars. De Neary ging naar Margriet Presburg.

Verslag van 8 maart van de wedstrijd op de Par3-baan

Met 14 deelnemers konden we weer starten in koppeltjes van twee. Via loting werden die samengesteld. Het weer was koud, maar met een beetje zon en ieder geval droog, goed uit te houden. De Neary werd deze keer op hole 3 gespeeld. Hier werd Gerard Hermus de knappe winnaar door de bal binnen een meter van de hole te slaan.

par3

 

 

 

 

 

 

Na afloop werd er weer druk gerekend aan de Stablefordpunten.

Met 36 punten veroverde Ina Hermus de eerste plaats, direct gevolgd door Bart Hamers met 35 punten.

par4 copy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt nog steeds inschrijven:

Via de wedstrijdkalender op de site van Amelisweerd Via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De wedstrijd start om 13.00 uur. Graag een half uur van tevoren melden bij de wedstrijdcommissie in het clubhuis van Amelisweerd.
Kosten voor inschrijving € 2,- (te voldoen bij de wedstrijdcommissie). Als je geen lid bent van de vereniging betaal je € 7,50 extra voor fee.


De laatste wedstrijddag in maart:
Vrijdag 29 maart, starttijd 13.30 uur


Wedstrijddagen in april:
vrijdag 12 en 26 april (starttijd 13.30 uur)


Wedstrijddagen in mei: 
En maandag 6 en 20 mei (starttijd 13.00 uur)

Trainingsstage

Het weekend van 1 t/m 3 maart zijn Dames en Heren 1 op trainingsstage naar Noord-Frankrijk om zich voor te bereiden op het aanstaande competitieseizoen. Er is drie dagen keihard getraind en gespeeld om in optimale vorm te komen.

Op donderdagavond zijn we met de twee teams naar Le Touquet-Paris-Plage gereden aan de Noord-Franse kust, zodat we vrijdagochtend meteen van start konden. Elke ochtend om 7uur aan het ontbijt en vanaf half 9, na een goede warming-up, aan de slag met short-game trainingen. Na de lunch stond spelen op het programma. In een drie daagse wedstrijd hebben de dames en de heren het tegen elkaar opgenomen in verschillende spelvormen, strokeplay, foursomes en matchplay. Het was een mooie strijd, maar helaas hebben de dames na 3 dagen strijd in de heren hun meerdere moeten erkennen en gingen de heren er met de eer vandoor.

Barometer en Thermometer

Afgelopen weekend is in de barre weersomstandigheden gestreden voor de Thermometer (Dames) en de Barometer (Heren). De heren speelden op Eindhovensche Golfclub en de dames zijn weggewaaid op deze stormachtige dag op de Koninklijke Haagsche. Helaas is de de wedstrijd bij de dames ingekort is door de barre omstandigheden, want dames waren tijdens de middagronde bezig aan een mooie inhaalslag. Helaas waren er dus niet genoeg holes om het gat te dichten en zijn de dames op een mooie 3e plek geëindigd, op 1 slag achter de Haagsche en de Pan is naar huis gegaan met de Thermometer.

Start competitie

Aankomende zaterdag begint de Hoofdklasse competitie, het zou natuurlijk super zijn als we weer een seizoen met veel supporters krijgen!

Hierbij de eerste 3 competitiedata voor de teams:

Heren:

Zat 23 maart: Amelisweerd – Grevelingenhout op Eindhovensche

Zat 30 maart: Amelisweerd – Goyer op Broekpolder

Zat 6 april: Amelisweerd – Eindhovensche op Noordwijkse

 

Dames:

Zaterdag 23 maart: Amelisweerd – de Pan op Almeerderhout

Zaterdag 30 maart: Gastvrouw

Zaterdag 6 april: Amelisweerd – Eindhovensche op DE PAN

De dames beginnen meteen tegen De Pan op Almeerderhout en op 6 april op de Pan tegen Eindhoven, in onze achtertuin dus zo’n belangrijke wedstrijd. Kom dus allen kijken!
Hopelijk tot op een van de wedstrijddagen en voor alle andere competitieteams en -spelers: heel veel succes en plezier!

 

selectie

Speel het eerste 5-jarig lustrum van het Amelisweerd Open mee!

Zondag 11 augustus 2019

 

Categorie 1: heren hcp t/m 12.0 en dames hcp t/m 15.0

  • Qualifying Strokeplay wedstrijd over 18 holes
  • Tee: heren wit | dames blauw

Categorie 2: heren hcp 12.1 t/m 30.0 en dames hcp 15.1 t/m 30.0

  • Qualifying Stableford wedstrijd over 18 holes
  • Tee: heren geel | dames rood

Deelnemers moeten in 2018 minimaal 4 Q-kaarten gespeeld hebben. Beide categorieën starten vanaf 11.00 uur

 
Deelname fee bedraagt € 52,50 per persoon.

oagt logo

Het Amelisweerd Open is sinds dit jaar aangesloten bij de Open Amateur Golf Tour (www.openamateurgolftour.nl) en scores in categorie 1 tellen mee voor de OATG jaarranking en daarmee dus ook de NGF Nationale Amateur Rankings. De tourdeelnemers aan de Open Amateur Golf Tour (OATG) ontvangen € 7,50 korting op bovenstaande deelname fee.

Leden van Utrechtse Golfclub Amelisweerd betalen het gereduceerde tarief van € 25,- (OATG korting niet van toepassing).

SCHRIJF JE IN!

INSCHRIJFFORMULIER

U ontvangt een automatische bevestigingsmail. Na inschrijving ontvangt u ook een aparte mail met een betalingscode. Let op: uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw betaling. De startlijst ontvangt u 8 augustus per email.

In de maanden juli en augustus kan voorgespeeld worden na reservering via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het voorspeeltarief bedraagt € 37,50 (op basis van beschikbaarheid)

amelisweerd open 182

Op zaterdag 16 maart 2019 beginnen we het nieuwe golfseizoen met een Kick Off! 

Op de driving range zijn er van 12.00 – 16.00 uur gratis en vrijblijvend demo’s van:

* Cobra

* Callaway

* Wilson

* Titleist

Heeft u nieuwe clubs nodig of vind u het gewoon leuk om te kijken, u bent van harte welkom.

Wij hebben deze dag uw NGF pas, Birdie Circle pas en de jaarsticker voor u klaar liggen.

Ook hebben wij de nieuwste collectie van Under Armour voor voorjaar/zomer 2019 in de verkoop 
en diverse mooie aanbiedingen! 

Kom gezellig even langs, dan bent u helemaal voorbereid voor het nieuwe golfseizoen!


Tot ziens op 16 maart op Amelisweerd. 

 

bloemetjes

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.