Beste leden,

Er zijn inmiddels 14 dagen verstreken sinds we de baan gesloten hebben. In die dagen is er veel nieuws over de uitbraak van het Corona virus geweest. Helaas hebben we ook gehoord dat enkele leden van Amelisweerd besmet zijn met het virus. We hopen dat zij goed herstellen, zodat we straks álle leden weer op de baan zullen treffen. Iedereen heeft zich ook gehouden aan het speelverbod en daarvoor willen we jullie allemaal bedanken. We ervaren zelf ook iedere dag hoe zeer we het golfspel en onze golfvrienden missen.

Vandaag, dinsdag 31 maart, maakt onze premier, samen met het RIVM, bekend welke maatregelen nodig zijn om de uitbraak verder in te dammen. De NGF geeft ons op woensdag of donderdag informatie over hoe te handelen en antwoord op vragen die we hebben over deze maatregelen. We zullen deze informatie gebruiken om jullie verder te informeren.

De afgelopen 14 dagen zijn onze greenkeepers als enigen in de baan geweest. Ze werken hard om de baan in goede conditie te brengen. Ons vaste team (Wim, Henny, Gerard en Mark) is aangevuld met Mark2, Wilco en Pedro. Wat ze allemaal doen? Hieronder zie je de sfeerimpressie.

2020 03 31 nieuwsbrief

Veel leden hebben de afgelopen dagen hun hulp aangeboden. Het leek veel clubs (ons ook) een uitgelezen mogelijkheid om samen, met gepaste afstand uiteraard, klusjes in de tuin en om het clubhuis te doen, of wandelingen op het terrein te kunnen toestaan. Helaas mag dat allemaal niet.

Er zijn ook leden die graag in de tuin of in de parken hun korte spel blijven oefenen en daarom hun spullen uit de locker willen halen. Wil je je clubs ophalen? Stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken, want het clubhuis is niet altijd open.

Je zult begrijpen dat de maatregelen ook een sterk negatief effect hebben op onze financiën. We hebben de afgelopen dagen diverse scenario’s doorgerekend in nauwe samenwerking met de commissarissen. We kunnen weliswaar niet spelen, maar de kosten lopen grotendeels door. Veel van deze kosten worden niet door de steunmaatregelen gedekt. We missen ook veel inkomsten van greenfee-spelers en evenementen, wat een flinke bres slaat in de inkomsten. Daarnaast worden mensen in deze periode normaliter ook lid van een golfclub. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 40 nieuwe leden in maart en april. Ook deze nieuwe leden missen we voorlopig. Hoe dit uitpakt weten we nu nog niet, maar we houden rekening met verschillende scenario’s.

Met enkele ingrijpende maatregelen verwachten we echter zonder grote – financiële – kleerscheuren uit deze situatie te komen.

Wij wachten in spanning af en zijn gestart met het maken van een ‘herstart’ programma. We gaan samen met de pro’s, het secretariaat, Doffegnies catering en bestuursleden een programma opstellen om straks zo veel mogelijk leden en gasten te kunnen laten genieten van de baan.

Hierbij zullen we sterk inzetten op een evenredig gebruik: iedereen moet straks weer de kans krijgen lekker te spelen, lessen te volgen en te genieten van wat lekkers na de ronde.

Beste Golfer,

Zondag 15 maart 2020 zijn er door de overheid maatregelen afgekondigd in het kader van de Corona preventie, die ook invloed hebben op ons als Golfbaan.

Om gehoor te geven aan de gedachte om sociale contacten waar mogelijk te beperken en op advies van de de NGF en NVG, is besloten ook onze baan tot en met 6 april te sluiten.

Dit geldt voor onze golfbaan, de par3 baan, de driving range, de oefenfaciliteiten, het clubhuis en restaurant Doffegnies. Ook alle golflessen komen hiermee te vervallen.


Houd onze website / social media goed in de gaten voor updates en ontwikkelingen.
Wij wensen iedereen veel succes de komende tijd en blijf gezond!

 

Bedankt voor uw begrip en hopelijk tot snel op Golfbaan Amelisweerd.

 

Wil je meer weten over het Coronavirus?

Kijk voor de meest actuele informatie over het coronavirus op de website van het RIVM: www.rivm/nl

De uitbraak van het nieuwe coronavirus leidt tot veel vragen, ook bij golfclubs, -banen en golfers. In de NGF nieuwsbrief worden de vragen over het coronavirus en de gevolgen voor de golfsport in Nederland beantwoord. 

Wij zijn de Herenselectie

img 7101

Met het nieuwe golfseizoen voor de deur is het een mooi moment om jullie, mede-Amelisweerders, een update te geven. Wij zijn namelijk alweer 4 maanden geleden begonnen met wekelijkse trainingen en de voorbereidingen op het seizoen 2020 zijn nu in volle gang. Met 14 gemotiveerde mannen zijn we de winter ingegaan en hebben we met koude handjes aan de techniek geschaafd. In de laatste maanden voor de competitie worden de trainingen meer resultaatgericht, competitief en gaat er meer aandacht naar het korte spel. De groepstrainingen verzorgen wij zelf, de golfacademy Amelisweerd helpt ons individueel op technisch gebied. Op woensdagavond en in het weekend staan we op de range of putting green. Mocht je iets willen weten over onze plannen voor komend seizoen, vraag het gerust.

De doelstelling dit jaar is eensgezind en duidelijk: Heren 1 en heren 2 kampioen en daarna promoveren. We willen graag 2 teams in de hoofdklasse en we zien kansen!

Stefan Heeshakkers, hij ontpopte zich vorig seizoen tot 1e speler van de club, heeft ons helaas verlaten voor De Pan. Maar we hebben ook goed transfernieuws. Arnout van Linde (hcp. 1), een bekende naam in de Utrechtse golfwereld. Hij was vaak onze tegenstander op Kromme Rijn en komt dit jaar ons 1e team versterken.

 

Heren 1:

Heren 2

Reserve

Eelco Westerveld
Arnout van der Linde
Kai Leider
Bob Benard
Roderik Jager
Daan Jenken

Paul Remarque
Peter van Weel
Laurens Hanckmann
Erwin Sturkenboom
Peter Oosterhuis
Rogier de Snoo

Robert Moerland
Yentl van Krimpen

 

 

 

 

De afgelopen jaren hebben we jullie niet op de hoogte gehouden van onze plannen, resultaten en overwinningen. Dat doen we dit jaar wel. We vinden het namelijk heel leuk om jullie steun te krijgen en de golfclub wat extra met elkaar te verbinden. Zo zullen wij jullie via Instagram (@selectieamelisweerd), de Amelisweerd website en per mail (als je wilt) op de hoogte houden van de competitie en laatste ontwikkelingen. We hopen jullie dan te zien als supporter bij één van onze wedstrijden. Beide teams spelen 1x in de buurt. Heren 2 speelt 5 april op De Pan en heren 1 26 april op Anderstein.

Om het clubgevoel in onze jacht naar promotie te versterken treden we komende jaren aan in rode Amelisweerd polo. 5 april mogen we eindelijk los. Vanaf nu staan er wekelijks trainingen of wedstrijden op het programma. Het weekend voor de competitie gaan we naar Texel voor een intensief trainingsweekend.

Na het wegvallen van de nodige begeleiding en budgetten in 2020 zoeken wij sponsoren om beter te kunnen trainen en iets minder kosten zelf te hoeven dragen. We zetten ons echter ook graag in om wat terug te doen voor onze vrienden. We vragen jullie om ‘vriend van de herenselectie’ te worden. Klik hier voor meer informatie.

Tot op de baan!

Daan, Eelco, Arnout, Bob, Kai, Roderik, Peter W, Laurens, Paul, Rogier, Peter O, Erwin, Robert en Yentl


img 7112 1img 7112 1img 0316 copyimg 1223

img 1223

In verband met werkzaamheden is de spoorwegovergang van 24 t/m 27 februari afgesloten voor auto en fietsverkeer.

spoorwegovergang gesloten

De omleidingsroute staat hieronder aangegeven. Bij restaurant Vroeg slaat u vanuit Utrecht rechtsaf richtin de Achterdijk en volgt de route om het Fort heen om op de Mereveldsweg uit te komen.

omleiding

Begin 2019 is naast de fysieke NGF-pas ook een digitale pas geïntroduceerd. Met een unieke barcode en QR code kunt u zich op golfbanen identificeren. Steeds vaker hebben mensen hun telefoon altijd bij zich en op deze manier ook de NGF pas. Maar het heeft natuurlijk ook een groot duurzaam voordeel; een digitale pas is veel minder belastend voor het milieu dan een plastic pas.

Ook op Amelisweerd zien we dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van digitale passen en veel van de plastic kaartjes niet meer worden opgehaald. Daarom willen wij in 2020 mee in het landelijk beleid rondom de digitalisering van de NGF Passen en de focus op verduurzaming.

Alle leden van Amelisweerd ontvangen daarmee vanaf 2020 in basis uitsluitend een digitale pas. Natuurlijk snappen wij dat dit niet voor iedereen ideaal is, daarom kunnen wij op persoonsniveau aangeven dat u toch een plastic pas wenst te ontvangen. Dus als u naast de digitale pas ook een fysieke plastic pas willen ontvangen, kunt u dit tot 31 december 2019 aan ons kenbaar maken. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf u in op de lijst bij de receptie.

Ook voor vragen kunt u natuurlijk terecht op het secretariaat.

 

digitalepas

Op zaterdag 12 oktober is op gc De Pan - onder overigens erbarmelijke weersomstandigheden - het UHR Strokeplay Kampioenschap 2019 gespeeld. Gemengde teams van zeven golfclubs uit de Utrechtse Heuvelrug strijden elk jaar in de maand oktober om de wisselprijs; ‘Het Bronzen Hert’. Voor de best presterende Dame en Heer zijn er individuele prijzen. De scores van de twee beste heren en dames uit teams van drie heren en drie dames bepaalt welk team het hert mee naar huis mag nemen. Dit keer won Amelisweerd met overmacht van de teams van De Pan, De Goyer, De Haar, Anderstein, Hilversumsche en de Hoge Kleij en mocht de bloemen mee naar huis nemen. Met scores van 77 voor Suus van Daal en een knappe 74 voor Bob Benard (Par 72) gingen ook de individuele prijzen naar onze Amelisweerders. Naast Bob en Suus bestond het team verder uit Nikki Hofstede, Giulia van den Berg, Eelco Westerveld, Paul Remarque.

Van harte gefeliciteerd kanjers!

bronzen hert

Dinsdag 17 september is de derde fase van de aanleg van de beregeninginstallatie begonnen. Daarmee is de laatste fase ingeluid. Vanaf dinsdag worden nieuwe hoofdleidingen getrokken, waarbij gestreefd wordt naar 300 meter nieuwe hoofdleiding per dag. En we hebben ruim 7 km nieuwe hoofdleiding nodig. Deze werkzaamheden zullen dan ook 4-6 weken duren, afhankelijk van weersomstandigheden en voorspoed.

In verband met de veiligheid van de medewerkers van onze onderaannemer Bas van Oosterhout, die op en langs de fairways aan het werk zullen zijn, sluiten we dagelijks één en incidenteel twee holes op de werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Dat betekent dat de baan, zolang er een hole gesloten is, niet qualifying zal zijn. Welke hole er wanneer uit ligt, leest u dagelijks op de baanstatus op de homepage van de site. Is er geen melding, ligt er geen hole uit.

2019 09 17 aanleg hoofdleiding

 

 

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.