Iedere dag van het Groot Onderhoud zal 1 baanlus gesloten zijn:

Hierdoor kan ons greenkeepers team efficienter werken. Bij de receptie is de dagelijkse planning bekend. Alvast hartelijk dank voor uw begrip.

* planning is onder voorbehoud van omstandigheden

groot onderhoud copy

Vrijdag 11 mei is er een feestelijke presentatie van de nieuwste zomer collecties van alle grote golfmerken bij Jumbo Golf in Bunnik. Reserveer nu en ontvang een leuke goodiebag twv € 50,- (beperkt beschikbaar)

 

201803076 JG FashionFriday 2018 Voorjaar Narrowcasting 02

Omdat wij veel vragen krijgen over het nieuwe registratiesysteem van qualifying kaarten zetten wij als H&R commissie de belangrijkste veranderingen nog even op een rijtje:

Afspraak op eerste tee is genoeg

U hoeft vooraf geen Q-sticker meer uit de zuil of achter de balie te halen. Het is genoeg als u op de eerste tee met uw marker afspreekt dat u een qualifying ronde gaat lopen.

Invoeren kaart op zuil, app of thuis-PC

U kunt uw scorekaart invoeren op de zuil in de hal, op de app van Golf.nl of thuis op uw PC of tablet. Dat hoeft niet direct, maar bij voorkeur wel nog dezelfde dag. U kunt pas een nieuwe Q-kaart lopen als de vorige is ingevoerd. Thuis kunt u de kaart invoeren via deze site. Ga naar http://eg4u.nl/#/login

U kunt de scores ook tijdens het spel al invoeren in de app van Golf.nl. Uw marker moet dan ook een Golf.nl account hebben.

Ingevoerde kaart hoeft niet bewaard te worden

De NGF vertrouwt u en uw marker. De scores die u digitaal invoert, zijn geldend. De scorekaart hoeft daarna niet meer bewaard te worden.

Twee 9-holes rondes op één dag toegestaan

U kunt meerdere 9-holes Q-kaarten op één dag lopen, als uw lidmaatschap dat toestaat. Dat kan in allerlei combinaties op onze grote en kleine baan, en zelfs bij verschillende clubs. Maar let op: u mag niet twee 9-holes rondes registreren als één 18-holes kaart.

Er valt natuurlijk veel meer over te weten. Mocht het u interesseren dan kunt u een uitgebreid artikel dat de NGF hierover heeft gepubliceerd lezen. NGF publicatie status handicap registratie

Het is duidelijk dat de regels over het bijhouden van uw handicap met deze wijzigingen een stuk eenvoudiger en ook ‘losser’ is geworden. Als commissie willen wij jullie er graag nog een keer op wijzen dat een golfhandicap niet als statussymbool bedoeld is maar voornamelijk dient om (onderlinge) wedstrijden zo spannend mogelijk te maken en de vorm van de dag te belonen.

Wij wensen jullie allemaal ook dit jaar weer veel succes.

De H&R commissie.

Wij nodigen u graag uit voor de Open Golfdag op zaterdag 21 april. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u kosteloos kennismaken met de golfsport door deel te nemen aan de diverse golfclinics die in samenwerking met de Golfacademy Amelisweerd worden gegeven. Er rijden diverse golfbuggies met chauffeur door de baan die u het prachtige golflandschap van Amelisweerd van dichtbij laten zien. En wilt u eens zien hoe topgolf er uit ziet? Onze golfpro Edward de Jong geeft diverse demonstraties in de baan en vertelt u over keuzes die topgolfers in de baan maken.

Nieuwsgierig naar het Clinic Programma?

Alleen nog tijdens de Open Golfdag krijgt u bij het aangaan van een full member lidmaatschap een cadeaubon van Jumbo Golf ter waarde van € 200,- bij uw lidmaatschap. Meer informatie geven wij u graag op de Open Golfdag

Op zaterdag 21 april en zondag 22 april a.s. organiseren alle Nederlandse Golfbanen de OPEN GOLFDAG.

De evenementencommissie van Amelisweerd organiseert, in samenwerking met het secretariaat en de Golf Academy Amelisweerd op zaterdag 21 april a.s. van 11.00 – 16.00 uur de Open Golfdag.

De golfsport trekt tijdens de Open Dagen jaarlijks duizenden nieuwsgierigen mensen aan. Mensen willen ervaren hoe leuk het is om een golfbal voor het eerst weg te slaan.
Tijdens de Open Golfdag op 21 april a.s. zet Amelisweerd, de deuren weer open voor iedereen die de golfsport een keer kosteloos wil uitproberen.

De golfclinics op de drivingrange zijn zeer populair en interessant voor nieuwkomers om hun eerste chip, putt of swing uit te proberen.

Via de verschillende media, maar ook via onze eigen leden, worden mensen uitgenodigd kennis te maken met de golfsport.
Om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan deze dag hebben wij een poster (download hier) die overal opgehangen kan worden in jouw stad/dorp, bij de supermarkt, voor je raam, enz.

Voor de diverse taken (gastvrouw/heer, mensen begeleiden naar de pro’s, met buggy de baan in e.d.) zoeken wij nog vrijwilligers.

Onder heel veel dank graag per mail opgeven bij Madeleine Knipscheer, of bij het secretariaat.

Tot Amelisweerd,

Elles Dingjan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Tineke van Scherpenzeel
Madeleine Knipscheer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

GDlogo2018WEBSITE 21

Nikki Hofstede

Nikki is een nieuw talent bij ons op de club. Na vorig jaar te zijn aangestoken met het golfvirus is zij als een speer gegaan en enorm gezakt in haar handicap. Nikki is een mooie aanvulling van de groep talenten die wij op de club hebben rondlopen en wij verwachten veel van haar te horen de komende jaren. 

niki

Mijn naam is Nikki Hofstede en ik ben 16 jaar oud. Op het moment ben ik mijn middelbare school, VWO, aan het afronden. 

Als jong meisje heb ik wat aan golf gedaan en af en toe een wedstrijdje gespeeld. Hier had ik echter niet genoeg lol in om ermee door te gaan. September 2016 begon het weer te kriebelen en heb ik de draad opgepakt. Sinds dien ben ik fanatiek aan het trainen en geniet er enorm van. Omdat mijn spel zo vooruit ging was ik opzoek naar een golfclub waar een goed dames/jeugdteam was waar ik veel van kan leren en wat redelijk in de buurt was. Ik heb het erg naar mijn zin en voel me goed thuis op de club. Mijn handicap is op het moment 8.4 en mijn doel voor komend jaar is om onder de handicap 4 te komen en veel wedstrijd ervaring op te doen dit seizoen. 

Gert Baas

Mijn naam is Gert Baas (26 jaar) en ik ben sinds 2016 lid van golfclub Amelisweerd. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst competitie gespeeld voor GC Amelisweerd. Buiten het feit dat we met het Heren 1 een gezellige competitie hebben gespeeld, zijn we erin niet in geslaagd om ons doel te behalen. Daarom is onveranderd het doel dit jaar om wél te promoveren naar de Hoofdklasse! Wie daar precies aan bij gaan dragen is op het moment dat ik dit schrijf nog niet bekend. De herenselectie is namelijk 13 heren rijk en hiermee worden de teamindelingen gemaakt.

De golfsport heeft mij zo’n 16 jaar geleden gegrepen. Op jonge leeftijd ging ik vaak met mijn vader mee om op de zondagen te kijken hoe hij het ervan af bracht. Al snel werd ik zelf jeugdlid op GC de Merwelanden. Daar zijn we vanuit de jeugd met een vast team tot aan de Hoofdklasse in het Herencompetitie gekomen. Nu woon ik vanwege mijn studie al 6 jaar in De Bilt. Omdat ik de golfbaan en golfclub Amelisweerd altijd erg leuk heb gevonden tijdens ontmoetingen in de competitie, en dit ‘om de hoek’ ligt vanwaar ik woon, heb ik de overstap gemaakt.

Een persoonlijk doel voor 2018 is om in de zomer af te studeren na zes jaar farmacie te hebben gestudeerd op de Universiteit van Utrecht. Ik werk daarbij ook in een openbare apotheek en houd mij bezig met het uitvoeren van farmaceutische praktijkonderzoek.

Terug naar belangrijkere zaken; golf. De heren van het eerste zestal spelen dit jaar tegen ’t Sybrook, Zwolle, Kromme Rijn en Anderstein. Laatste twee genoemde tegenstanders liggen niet zo gek ver van Amelisweerd vandaan en uw support is zeer welkom! Heren 2 zal moet aantreden tegen Rosendaelsche en Brabantse gezelligheid De Dommel, Toxandria en Prise d’Eau. Allemaal erg mooie banen om over te flaneren tijdens uw aanmoedigingen.

Verder wens ik eenieder die dit leest een sportief golfjaar toe!gert

 

Ondanks dat de lente dit jaar lang op zich liet wachten was de het eerste clubkampioenschap van 2018 met 68 deelnemers uitstekend gevuld. Op zondag 11 maart om 12.00 uur werden de eerste ballen geslagen vanaf tee 1 en 10. Op dat moment was het nog enigszins koud en grijs, waarna de lucht openbrak en zo waar het lentezonnetje verscheen. Jassen en zelfs truien gingen uit. De sfeer was opperbest en de baan lag er gezien de omstandigheden redelijk goed bij. Behalve in the rough, want door het natte weer en winterse omstandigheden van de afgelopen weken lag een bal al snel diep geplugt. Dit jaar voor het eerst een aparte Foursome en Greensome wedstrijd, zodat iedereen op elk niveau zich goed kon voorbereiden op de competitie.

De scores liepen uiteen, er waren teams die uit de rough wisten te blijven en zeer nette scores binnenbrachten, maar er waren ook teams die wat meer slagen nodig hadden. Al met al een prima doorstroming en een sterk spelersveld. Zeker als het gaat om de winnaars:

 img 4520

Ingelies Knottenbelt en Annemarie Guise

2e Greensome

 img 4521

Rob van Montfoort en Tom de Jongh

1e Greensome

 

 

 

 

img 4519

Erik Feijen en Feico Terink

3e Greensome

 

Bij het Greensome clubkampioenschap mocht het team van Erik Feijen en Feico Terink met een bruto score van 79 de derde prijs ophalen, het team van Ingelies Knottenbelt en Annemarie Guise met een bruto score van 76 slagen waren een trotse tweede en de eerste prijs gaat dit jaar naar het team van Rob van Montfoort en Tom de Jongh met een bruto score van 71 slagen. Zij verdienen naast de eer en een leuke prijs ook een vermelding op een nieuwe bord in het clubhuis als trotse winnaars van het Greensome Clubkampioenschap 2018!

img 4523

Peter Oosterhuis en Gert Baas

2e Foursome

img 4524

Bob Benard en Paul Remarque

1e Foursome

img 4522

 Daan Jenken en Eelco Westerveld

3e Foursome

Bij het Foursome clubkampioenschap mocht het team van Daan Jenken en Eelco Westerveld met een netto score van 78 slagen de derde prijs in ontvangst nemen, het team van Peter Oosterhuis en Gert Baas had hetzelfde aantal slagen maar een betere 2e 9 holes en werden hiermee glunderend tweede en de hoofdprijs gaat dit jaar naar het team van Bob Benard en Paul Remarque met een totaal van 77 slagen. Voor hen natuurlijk de wisselbeker Foursome trofee en een ereplaats op het Foursome bord in het clubhuis als winnaars 2018.

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.