Nikki Hofstede

Nikki is een nieuw talent bij ons op de club. Na vorig jaar te zijn aangestoken met het golfvirus is zij als een speer gegaan en enorm gezakt in haar handicap. Nikki is een mooie aanvulling van de groep talenten die wij op de club hebben rondlopen en wij verwachten veel van haar te horen de komende jaren. 

niki

Mijn naam is Nikki Hofstede en ik ben 16 jaar oud. Op het moment ben ik mijn middelbare school, VWO, aan het afronden. 

Als jong meisje heb ik wat aan golf gedaan en af en toe een wedstrijdje gespeeld. Hier had ik echter niet genoeg lol in om ermee door te gaan. September 2016 begon het weer te kriebelen en heb ik de draad opgepakt. Sinds dien ben ik fanatiek aan het trainen en geniet er enorm van. Omdat mijn spel zo vooruit ging was ik opzoek naar een golfclub waar een goed dames/jeugdteam was waar ik veel van kan leren en wat redelijk in de buurt was. Ik heb het erg naar mijn zin en voel me goed thuis op de club. Mijn handicap is op het moment 8.4 en mijn doel voor komend jaar is om onder de handicap 4 te komen en veel wedstrijd ervaring op te doen dit seizoen. 

Gert Baas

Mijn naam is Gert Baas (26 jaar) en ik ben sinds 2016 lid van golfclub Amelisweerd. Afgelopen jaar heb ik voor het eerst competitie gespeeld voor GC Amelisweerd. Buiten het feit dat we met het Heren 1 een gezellige competitie hebben gespeeld, zijn we erin niet in geslaagd om ons doel te behalen. Daarom is onveranderd het doel dit jaar om wél te promoveren naar de Hoofdklasse! Wie daar precies aan bij gaan dragen is op het moment dat ik dit schrijf nog niet bekend. De herenselectie is namelijk 13 heren rijk en hiermee worden de teamindelingen gemaakt.

De golfsport heeft mij zo’n 16 jaar geleden gegrepen. Op jonge leeftijd ging ik vaak met mijn vader mee om op de zondagen te kijken hoe hij het ervan af bracht. Al snel werd ik zelf jeugdlid op GC de Merwelanden. Daar zijn we vanuit de jeugd met een vast team tot aan de Hoofdklasse in het Herencompetitie gekomen. Nu woon ik vanwege mijn studie al 6 jaar in De Bilt. Omdat ik de golfbaan en golfclub Amelisweerd altijd erg leuk heb gevonden tijdens ontmoetingen in de competitie, en dit ‘om de hoek’ ligt vanwaar ik woon, heb ik de overstap gemaakt.

Een persoonlijk doel voor 2018 is om in de zomer af te studeren na zes jaar farmacie te hebben gestudeerd op de Universiteit van Utrecht. Ik werk daarbij ook in een openbare apotheek en houd mij bezig met het uitvoeren van farmaceutische praktijkonderzoek.

Terug naar belangrijkere zaken; golf. De heren van het eerste zestal spelen dit jaar tegen ’t Sybrook, Zwolle, Kromme Rijn en Anderstein. Laatste twee genoemde tegenstanders liggen niet zo gek ver van Amelisweerd vandaan en uw support is zeer welkom! Heren 2 zal moet aantreden tegen Rosendaelsche en Brabantse gezelligheid De Dommel, Toxandria en Prise d’Eau. Allemaal erg mooie banen om over te flaneren tijdens uw aanmoedigingen.

Verder wens ik eenieder die dit leest een sportief golfjaar toe!gert

 

Ondanks dat de lente dit jaar lang op zich liet wachten was de het eerste clubkampioenschap van 2018 met 68 deelnemers uitstekend gevuld. Op zondag 11 maart om 12.00 uur werden de eerste ballen geslagen vanaf tee 1 en 10. Op dat moment was het nog enigszins koud en grijs, waarna de lucht openbrak en zo waar het lentezonnetje verscheen. Jassen en zelfs truien gingen uit. De sfeer was opperbest en de baan lag er gezien de omstandigheden redelijk goed bij. Behalve in the rough, want door het natte weer en winterse omstandigheden van de afgelopen weken lag een bal al snel diep geplugt. Dit jaar voor het eerst een aparte Foursome en Greensome wedstrijd, zodat iedereen op elk niveau zich goed kon voorbereiden op de competitie.

De scores liepen uiteen, er waren teams die uit de rough wisten te blijven en zeer nette scores binnenbrachten, maar er waren ook teams die wat meer slagen nodig hadden. Al met al een prima doorstroming en een sterk spelersveld. Zeker als het gaat om de winnaars:

 img 4520

Ingelies Knottenbelt en Annemarie Guise

2e Greensome

 img 4521

Rob van Montfoort en Tom de Jongh

1e Greensome

 

 

 

 

img 4519

Erik Feijen en Feico Terink

3e Greensome

 

Bij het Greensome clubkampioenschap mocht het team van Erik Feijen en Feico Terink met een bruto score van 79 de derde prijs ophalen, het team van Ingelies Knottenbelt en Annemarie Guise met een bruto score van 76 slagen waren een trotse tweede en de eerste prijs gaat dit jaar naar het team van Rob van Montfoort en Tom de Jongh met een bruto score van 71 slagen. Zij verdienen naast de eer en een leuke prijs ook een vermelding op een nieuwe bord in het clubhuis als trotse winnaars van het Greensome Clubkampioenschap 2018!

img 4523

Peter Oosterhuis en Gert Baas

2e Foursome

img 4524

Bob Benard en Paul Remarque

1e Foursome

img 4522

 Daan Jenken en Eelco Westerveld

3e Foursome

Bij het Foursome clubkampioenschap mocht het team van Daan Jenken en Eelco Westerveld met een netto score van 78 slagen de derde prijs in ontvangst nemen, het team van Peter Oosterhuis en Gert Baas had hetzelfde aantal slagen maar een betere 2e 9 holes en werden hiermee glunderend tweede en de hoofdprijs gaat dit jaar naar het team van Bob Benard en Paul Remarque met een totaal van 77 slagen. Voor hen natuurlijk de wisselbeker Foursome trofee en een ereplaats op het Foursome bord in het clubhuis als winnaars 2018.

Speedgolf is een spelvorm waarbij je conditie en golfvaardigheid moet combineren. Het doel is om in zo min mogelijk tijd en met zo min mogelijk slagen de baan rond te komen. Aan het einde van de ronde tel je het aantal minuten dat je over de baan hebt gedaan op bij het aantal slagen dat je nodig hebt gehad en dat is je score. Ik heb bijvoorbeeld over 9 holes zo’n 30 minuten gedaan en daarvoor had ik 43 slagen nodig. Mijn score is dan 73.

De regels zijn verder gelijk aan wat we gewend zijn. Je moet gewoon bunkers aanharken en pithcmarks repareren. Eigenlijk is het enige verschil dat je een lost ball of een out of bounds als een bal in een waterhindernis mag beschouwen. Je dropt en telt een strafslag bij je score. De regels kun je hier vinden: https://en.wikipedia.org/wiki/Speed_golf.

speed2 

Oefenen

We hebben een proefronde gespeeld omdat we wel eens wilden weten hoe dit werkt. We kwamen er al snel achter dat alleen heel hard lopen niet voldoende is. Je bent dan continu buiten adem en dat is niet bevorderlijk voor je golfspel. Tegelijk merk je dat 3 oefenswings per slag wel erg veel tijdverlies opleveren… Het is vergelijkbaar met een rondje biathlon, de balans vinden tussen snelheid en vaardigheden.

Je kon dus rennende mensen op de baan zien die zo snel mogelijk en met zo min mogelijk slagen 9 holes speelden. Slow play was die avond niet echt te zien, zweetdruppels en golfers die buiten adem waren wel. We denken dat we bij een wedstrijd binnen de 30 minuten binnen kunnen zijn. Wanneer heb jij voor het laatst zo snel 9 holes gespeeld?

speed3

De eerste wedstrijd

Op 12 mei gaan we de eerste echte wedstrijd houden over 9 holes, de inschrijving is geopend! De enige voorwaarden zijn dat je een handicap van 36 of lager moet hebben en in ieder geval regelmatig zelf hardloopt.

Meer zien?

Wil je meer zien en weten hoe je het spel goed kunt spelen? Op Youtube staan tips van de wereldkampioen. Die kunnen je helpen om een goede score neer te zetten. Je vindt de tips hier: https://www.youtube.com/watch?v=79bRrRXrlt0.

Giulia van den Berg

De selectiegroepen voor Dames en Heren 1 zijn volop in training. Om je beter bekend te maken met onze spelers zullen we vanaf nu in de nieuwsbrief een speler van de Heren- en Damesselectie voorstellen. Deze week zijn Giulia van den Berg en Bob van der Voort aan de beurt.

voorstel3

Giulia heeft samen met Suus, Floor en Elise van jongs af aan in de NGF Selecties gezeten. Zij is verschillende keren uitgekomen voor het Nederlands team op de Europese Kampioenschappen. Afgelopen zomer is zij samen met Elise Nederlands Kampioen Foursome geworden. Wij zijn erg blij met Giulia als nieuwe eerste speler. Haar niveau (hcp +0.2) en ervaring zorgen voor een significante versterking van het team.

voorstel4

‘Hi, mijn naam is Giulia van den Berg (23) en ik kom dit jaar Amelisweerd versterken in de strijd om het landskampioenschap. Afgelopen jaren heb ik in Amerika gestudeerd en college golf gespeeld en toen ik van de zomer weer terug naar Nederland kwam maakten de meiden van Amelisweerd mij enthousiast om bij hen te komen spelen. Op het moment ben ik bezig met een master in Management Consulting aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik kijk erg uit naar een leuke en gezellige tijd bij Golfclub Amelisweerd!’

Bob van der Voort

Ik ben Bob van der Voort en ik ben 16.

voorstel5

Op mijn vierde kreeg ik van mijn vader een golfclub in mijn handen en daar wist ik al snel handig mee om te gaan. Onder begeleiding van Ronald van Meeteren van de Nieuwegeinse Golfclub haalde ik op mijn zesde het golfvaardigheidsbewijs. Op dat moment de jongste ooit die dat op deze leeftijd haalde! 

Na mijn debuut op de Nieuwegeinse Golfclub stapte ik na een paar jaar over naar golfclub Amelisweerd en kreeg ik les van Peter Cantrell. Als klein mannetje heb ik een aantal jaar met een vast team (Florian de Roos, Wesley Lubbersen en Siem Slaterus) in de jeugdcompetitie gespeeld, met succes en met heel veel plezier. 

Buiten de trainingen op Amelisweerd ben ik volop in training en ontwikkeling op The Dutch (The Dutch Futures en The Dutch Master Series) onder begeleiding van Wouter de Vries. 

Bij Amelisweerd speel ik in Jeugd 1 competitie. Verder heb ik de eer geselecteerd te zijn voor Heren 1/2. Vorig jaar heb ik deel uitgemaakt van Heren 2 en daar een super seizoen meegemaakt en heel veel ervaring opgedaan. 

In 2017 heb ik, na het winnen van de Order of Merit op The Dutch, in Turkije de Maxx Royal Cup gewonnen. Ben ik met team Jeugd 1 kampioen geworden en gepromoveerd! Met Heren 2 zijn we tot de promotiewedstrijd gekomen. Ook won ik enkele maandbeker wedstrijden en mag ik mij, na een zinderende finale, Matchplay Kampioen van Amelisweerd noemen! 

Mijn persoonlijke ambitie is mijn huidige handicap in 2018 van 2.5 te verlagen naar maximaal 1. 

Mijn motto is -DO IT WITH PASSION OR NOT AT ALL- 

SAVE THE DATE! Zaterdag 21 april doet ook Amelisweerd mee aan de Nationale Open Golfdagen. Binnenkort is het programma bekend. We organiseren de activiteiten tussen 12.00-16.00 uur en zoeken vrijwilligers om onze gasten te laten zien hoe leuk het is om bij ons te golfen! Wil je je vast aanmelden als vrijwilliger, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons even aan.

Open Golfdagen

De NGF pasjes voor 2018 zijn binnen en kunnen worden afgehaald aan de receptie! Voor de leden van de grote baan, juniorleden en jeugdleden liggen ook de Birdie Circle pasjes klaar, waarmee gratis 2 keer op 3 andere banen, te weten GC De Haenen, Prise d'Eau en GC Best. Uw pas van 2017 is nog tot 1 maart geldig.

ngf pas 2018

Een keer kennismaken met golf tijdens een uitje met vrienden of collega's, de golf professionals van de Golf Academy Amelisweerd staan voor u klaar om er een leuke ervaring van te maken. Uw aanvraag kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact met ons op: 030-2546648.

Clinics op UGC Amelisweerd

Clinic 1.5 uur (90 minuten) 6+ personen €25 per persoon
10 minuten uitleg & demonstratie golfspel, 40 minuten putten, 40 minuten swing

Clinic 2 uur (120 minuten) 6+ personen €35 per persoon
10 minuten uitleg & demonstratie golfspel, 35 minuten putten, 35 minuten chippen, 35 minuten swing

Clinic 2.5 uur (150 minuten) 6+ personen €40
10 minuten uitleg & demonstratie golfspel, 25 minuten putten, 25 minuten chippen, 25 minuten swing, 60 minuten par 3 – baan spelen

Clinic 3 uur (180 minuten) 6+ personen €45,-
10 minuten uitleg & demonstratie golfspel, 235 minuten putten, 25 minuten chippen, 25 minuten swing, 15 minuten pauze, 70 minuten par 3 – baan spelen

 

 

Vanwege het vertrek van onze Assistent Hoofdgreenkeeper, zoeken wij versterking van het team.

Wij zijn op zoek naar een verantwoordelijke, ervaren en enthousiaste Assistent Hoofdgreenkeeper. Als Assistent Hoofdgreenkeeper ben je de rechterhand van de Hoofdgreenkeeper, voer je met je collega’s het onderhoud op de golfbaan uit en ben je in staat de Hoofdgreenkeeper bij afwezigheid te vervangen. Je maakt onderdeel uit van een enthousiast, betrokken en gemotiveerd team dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft.

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.