In verband met werkzaamheden is de spoorwegovergang van 24 t/m 27 februari afgesloten voor auto en fietsverkeer.

spoorwegovergang gesloten

De omleidingsroute staat hieronder aangegeven. Bij restaurant Vroeg slaat u vanuit Utrecht rechtsaf richtin de Achterdijk en volgt de route om het Fort heen om op de Mereveldsweg uit te komen.

omleiding

Begin 2019 is naast de fysieke NGF-pas ook een digitale pas geïntroduceerd. Met een unieke barcode en QR code kunt u zich op golfbanen identificeren. Steeds vaker hebben mensen hun telefoon altijd bij zich en op deze manier ook de NGF pas. Maar het heeft natuurlijk ook een groot duurzaam voordeel; een digitale pas is veel minder belastend voor het milieu dan een plastic pas.

Ook op Amelisweerd zien we dat er meer en meer gebruik wordt gemaakt van digitale passen en veel van de plastic kaartjes niet meer worden opgehaald. Daarom willen wij in 2020 mee in het landelijk beleid rondom de digitalisering van de NGF Passen en de focus op verduurzaming.

Alle leden van Amelisweerd ontvangen daarmee vanaf 2020 in basis uitsluitend een digitale pas. Natuurlijk snappen wij dat dit niet voor iedereen ideaal is, daarom kunnen wij op persoonsniveau aangeven dat u toch een plastic pas wenst te ontvangen. Dus als u naast de digitale pas ook een fysieke plastic pas willen ontvangen, kunt u dit tot 31 december 2019 aan ons kenbaar maken. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schrijf u in op de lijst bij de receptie.

Ook voor vragen kunt u natuurlijk terecht op het secretariaat.

 

digitalepas

Op zaterdag 12 oktober is op gc De Pan - onder overigens erbarmelijke weersomstandigheden - het UHR Strokeplay Kampioenschap 2019 gespeeld. Gemengde teams van zeven golfclubs uit de Utrechtse Heuvelrug strijden elk jaar in de maand oktober om de wisselprijs; ‘Het Bronzen Hert’. Voor de best presterende Dame en Heer zijn er individuele prijzen. De scores van de twee beste heren en dames uit teams van drie heren en drie dames bepaalt welk team het hert mee naar huis mag nemen. Dit keer won Amelisweerd met overmacht van de teams van De Pan, De Goyer, De Haar, Anderstein, Hilversumsche en de Hoge Kleij en mocht de bloemen mee naar huis nemen. Met scores van 77 voor Suus van Daal en een knappe 74 voor Bob Benard (Par 72) gingen ook de individuele prijzen naar onze Amelisweerders. Naast Bob en Suus bestond het team verder uit Nikki Hofstede, Giulia van den Berg, Eelco Westerveld, Paul Remarque.

Van harte gefeliciteerd kanjers!

bronzen hert

De werkzaamheden op de N411 zijn inmiddels in volle gang. Twee van de drie weekendafsluitingen liggen inmiddels achter ons.

Vanwege de slechte weersomstandigheden in het weekend van 27-30 september is het helaas niet gelukt om de laatste asfaltdeklaag op de hoofdrijbaan aan te leggen. Dit betekent dat er een extra avond/nachtafsluiting nodig is.

Deze extra wegafsluiting staat nu gepland voor de avond/nacht van 24 op 25 oktober.

Dit weekend is de N411 van vrijdagavond 18 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 21 oktober 06.00 uur afgesloten.

De N411 wordt dit weekend (27-30 september) helemaal afgesloten tussen de Mereveldseweg in Utrecht en de Baan van Fectio in Bunnik. De weg is dan dicht van vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagochtend 06.00 uur. Automobilisten worden omgeleid, fietsers en voetgangers kunnen er wel gewoon langs. Ook de bus rijdt gewoon en de haltes ‘Utrecht, Koningsweg 175′, ‘Bunnik, Oud Amelisweerd’ en ‘Bunnik, Rhijnauwenselaan’ blijven bereikbaar.


Na de weekendafsluiting blijft de N411 bereikbaar voor al het doorgaande verkeer. Wel worden er verkeersmaatregelen genomen voor de veiligheid van de wegwerkers en de weggebruikers. Dit kan voor wat hinder en vertraging zorgen. 

Naar verwachting zal voor de weekenden van 4-7 oktober en 18-21 oktober bovenstaande ook van toepassing zijn. 

Ter vervanging van onze huidige hoofdgreenkeeper zijn wij op zoek naar een nieuwe hoofdgreenkeeper die verantwoordelijk is voor het onderhoud van onze golfbaan, de aansturing van het greenkeepers team en de beschikbare budgetten.

Jij bent bewust bezig met duurzaam golfbaanonderhoud. Je bent enthousiast, gedreven en streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van het onderhoud van onze golfbaan. Het onderhoud van onze baan voeren wij in eigen beheer uit.  Je hebt een cruciale rol bij de uitvoering, begeleiding, advisering en controle van de werkzaamheden op de baan, waarbij je planmatig te werk gaat. Je communiceert uitstekend met de manager, de baan commissie en de leden.

Wij bieden

· een marktconform salaris· goede arbeidsvoorwaarden· een hele mooie werkplek, centraal in het land

Wij vragen

· afgeronde opleiding als Hoofdgreenkeeper· minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Hoofdgreenkeeper· kan budgetten en onderhoudsplanningen opstellen en er op sturen· goede leidinggevende en communicatieve vaardigheden· flexibele instelling ten aanzien van je werktijden, ook in het weekend· proactief· affiniteit met (maai)machines· kennis van Microsoft Office (Outlook, Word, Excel) en is gewend te werken met een beheerssysteem (vb EMS)· oog voor kleine kwaliteit (schoon en heel)· hands-on mentaliteit· minimaal rijbewijs B· woonachtig in de omgeving Utrecht

Je kunt tot 15 oktober 2019 reageren op deze vacature per email aan Jacintha Verkerk, Golfbaan Manager via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdag 17 september is de derde fase van de aanleg van de beregeninginstallatie begonnen. Daarmee is de laatste fase ingeluid. Vanaf dinsdag worden nieuwe hoofdleidingen getrokken, waarbij gestreefd wordt naar 300 meter nieuwe hoofdleiding per dag. En we hebben ruim 7 km nieuwe hoofdleiding nodig. Deze werkzaamheden zullen dan ook 4-6 weken duren, afhankelijk van weersomstandigheden en voorspoed.

In verband met de veiligheid van de medewerkers van onze onderaannemer Bas van Oosterhout, die op en langs de fairways aan het werk zullen zijn, sluiten we dagelijks één en incidenteel twee holes op de werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Dat betekent dat de baan, zolang er een hole gesloten is, niet qualifying zal zijn. Welke hole er wanneer uit ligt, leest u dagelijks op de baanstatus op de homepage van de site. Is er geen melding, ligt er geen hole uit.

2019 09 17 aanleg hoofdleiding

 

 

In het laatste weekend van augustus zijn de finales clubkampioenschappen Matchplay gespeeld. In vier categorieën, te weten Dames, Heren, Dames Senioren en Heren Senioren, is gestreden om wie zich clubkampioen Matchplay 2019 Amelisweerd mag noemen met vermelding van de namen op de borden van de eregalerij en wisselschalen. Naast de eeuwige roem kregen de winnaars en de runner ups dit keer bij de prijsuitreiking uit handen van Karel Baas, onze voorzitter, een uitzonderlijk mooi stukje keramiek  Speciaal voor deze wedstrijd gemaakt door Annemarie Verspoor. 

In de categorie Dames Senioren mocht Annemarie Guise de hoofdprijs in ontvangst nemen. Zij moest daarvoor wel even Monica Klink verslaan. Het lukte Annemarie pas op hole 17 om deze outsider, die in de rondes daarvoor reeds enkele gerenommeerde dames had verslagen, er definitief onder te krijgen. Bij de Heren Senioren was de strijd niet minder enerverend. Pas op hole 18 werd beslist wie de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Was het Rob Boogaard, de vaste caddie van Chris Versteegh, die uiteindelijk de doorslag heeft gegeven of gewoon de kwaliteiten van Chris zelf? We zullen het nooit weten, maar wel dat Chris Versteegh wederom met de bloemen naar huis is gegaan. Bas Buijzen werd eervol tweede. Wellicht een suggestie om volgend jaar ook een caddie mee te nemen? Bij de Dames werd de spannende strijd uiteindelijk pas op hole 19 beslist. Daarvoor moesten wel even twee niets vermoedende twilight greenfee-ers op hole 1 door de wedstrijdleiding uit de baan gehaald worden om plaats te maken voor onze kanjers Giulia van den Berg en Floor Sinke. Het was een dubbeltje op zijn kant, maar Floor was dit keer de gelukkige. Zij toonde daarmee aan dat vier maanden geen clubs aanraken soms ook best goed kan uitpakken. Bij de Heren ging de finale uiteindelijk om Daan Jenken en Paul Remarque. Is Daan inmiddels een ervaren finalist, voor Paul was het de eerste keer dat hij volop in de schijnwerpers stond. De uitspraak achteraf van Paul: “ Ik ben blij dat ik hole 17 heb gehaald”,  tekent dan ook de bescheidenheid van deze talentvolle speler. Insiders zijn van mening dat hij zichzelf daarmee tekort doet. Neemt niet weg dat Daan Jenken de terechte winnaar is. Daan heeft zich de afgelopen jaren immers al bewezen als een van de toppers van Amelisweerd.

Het was al bij al een mooi toernooi met alleen maar terechte winnaars. De organisatie verliep vlekkeloos, de greenkeepers hebben perfect werk afgeleverd en de catering was weer als vanouds prima verzorgd. Het volop aanwezige publiek heeft nog lang nagenoten in een heerlijk zonnetje. Bijgaande foto’s van Anke van Dort getuigen daarvan.

WeCo Clubkampioenschappen

Anke van Dort, Pieter Dingjan en Herman Mittendorff

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.