DOE JIJ OOK MEE?

Op donderdag 17 augustus houden wij weer de super gezellige en legendarische golfschoolwedstrijd.

Dit keer de: Summer Madness.

Bij deze wedstrijd gaat het niet alleen om de scores, maar zeker ook om de gezelligheid!

Zie voor meer informatie: Summer Madness

Wij kijken uit naar jouw komst!

Golfbanen hebben soms local rules. Amelisweerd heeft daarentegen een aanvullende etiquetteregel.

De kans is groot dat het FORE van een speler overstemt wordt door het geluid van een passerende trein.

Slaan op Amelisweerd is op zo’n moment volgens de etiquette verboden. Voor de veiligheid van medespelers daarom wachten tot de trein niet meer te horen is.

Eerder hebben we in deze nieuwsbrief enthousiast verhaald over onze laatste Strokeplay Clubkampioenschappen. En terecht: prachtig weer, de baan in uitstekende conditie, goede zorgen van Doff en vooral een uitdagend en sportief spelersveld met mooie en terechte winnaars. Voor wie er niet bij kon zijn..… We hebben altijd de foto’s nog (zie onze website). Geen woord daarvan is gelogen. En toch een minpuntje dat we u als wedstrijdleiding niet willen onthouden.

De organisatie van zo'n Strokeplay wedstrijd verdeeld over twee dagen met competities in vier spelerscategorieën met in totaal zo'n 110 deelnemers vraagt veel tijd en inspanning. Niet alleen in het weekend zelf en de dagen erna, maar vooral bij de voorbereiding. Als we dan de balans opmaken en moeten constateren dat ná de sluiting van de inschrijftermijn – sterker, ná het bekend maken van de flight indeling – zo'n dertien mensen, lees ruim 10 % van de inschrijvers, zich hebben teruggetrokken om ongetwijfeld allerlei legitieme redenen, dan mogen we toch wel – understatement – spreken van een minpuntje?

Voorbeelden vraagt u?

Eén heer laat de vrijdagmiddag weten net terug te zijn van vakantie en last te hebben van zijn arm, een andere heer stuurt vrijdagavond om 23. 54 uur een sms met de mededeling, dat hij geblesseerd is na een dag golf. "Ik heb me helemaal niet ingeschreven.", beweert een ander terwijl uit het protocol iets anders blijkt. Of gewoon. Een mail: "Ik trek me hierbij terug.: Zo maar zonder opgaaf van reden. Maar het kan nog bonter. Eén speler is helemaal niet komen opdagen en daarna heeft hij ook weinig of niets meer van zich laten horen. Daarmee getuigt hij niet alleen van weinig respect voor mede flight genoten, maar ook voor de organisatie.

En als het nu uniek zou zijn? Of alleen bij clubkampioenschappen? Maar helaas ook andere commissies klagen over het gemak waarmee mensen zich na de voldongen inschrijving op een veel te laat tijdstip zich alsnog terugtrekken. Daarom het verzoek aan iedereen!!! Schrijf niet in of schrijf je tijdig uit als je verhinderd bent. Ons wedstrijdreglement is hier duidelijk over. Als Commissie zullen we daar vanaf nu veel scherper op zijn en waar nodig maatregelen treffen.

De Commissie Clubkampioenschappen

HEAD GOLF PROFESSIONAL (M/V)

De Utrechtse Golfvereniging Amelisweerd (verder UGA) zoekt een ervaren, zelfstandig werkende Teaching Professional met een A-accreditatie om de nieuwe Golfschool Amelisweerd op te zetten en om daaraan leiding te geven. Lees de complete vacature.

 Lees hier meer over de ambities voor de Golfschool in de golfschoolnotitie van de Utrechtse Golfclub Amelisweerd.

Afgelopen weekend, toen de clubkampioenschappen in volle gang waren, streed Jeugd 1 in de competitie voor de promotie naar de hoofdklasse tegen het 2e jeugdteam van de Eindhovensche. De ochtend kwamen ze uit met 2-2 en 's middags wonnen ze 3 singles waardoor ze met een einduitslag van 8-4 gepromoveers zijn naar de hoofdklasse. Proficiat! Een fantastisch grote prestatie van dit team om na 4 jaar weer hoofklasse competitie te gaan spelen.

Op de foto de spelers van het team: Floor, Marieke, Stephan, Bob en Florian met coach Rini

2017 07 10 jeugd1

Afgelopen weekend zijn onder ideale weersomstandigheden de jaarlijkse UGA Strokeplay Clubkampioenschappen gespeeld. Op zaterdag streden ruim honderd dames en heren, waaronder sommige nog heel jong (11 jaar), of soms wat minder jong (70+), met veel hoge handicappers en ook onze bijna voltallige selectie, en altijd sportief in vier categorieën om de hoofdprijzen. Zie voor een mooie sfeerimpressie de foto’s, die Jan Vrijhof op de zondag gemaakt heeft.

Bij de Dames Senioren ging de eerste plaats naar Annemarie Guise (zie voor de volledige uitslag uw Amelisweerd website bij Meerronde). De eerste plaats bij de Heren Senioren ging na een spannende strijd tussen zijn flight genoten uiteindelijk naar Chris Versteegh. De zoenen en bloemen bij de Dames waren voor Suzanne van Daal en bij de Heren, die evenals de Dames in totaal 3 ronden hebben gespeeld, wordt de naam van Peter van Weel aan de wisselbeker toegevoegd. Het was een fantastisch mooi feest.

Bijgaand de link naar foto’s van de UGA Strokeplay Clubkampioenschappen 2017:

https://plus.google.com/photos/103106927285683159561/albums/6441026229225500993 

Deze brutale ringslang heeft afgelopen dinsdag een poging gedaan de dames op te schrikken, door in een mandje van de tas van een van de dames te kruipen. Heldhaftig hebben zij de slang er weer uit weten te jagen. Gelukkig is een ringslang ongevaarlijk. Deze 'waterslang' laat zich in Nederland alleen zien als hij ligt te zonnen en is herkenbaar aan de 2 gele vlekken in de nek die een ring lijken te vormen. Dus schijnt de zon? Houd dan rondom hole 11 rekening met deze zonnebader.

 

slang

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.