De nieuwe bunkers van Amelisweerd zijn - met uitzonderingen - vanaf maandag 5 juli weer onderdeel van de baan.

We leggen je graag uit wat dit voor jou betekent en hoe je meehelpt om goed voor onze bunkers te zorgen.

De nieuwe bunkers hebben ander zand en een andere opbouw. Het zand bestaat uit korrels met scherpe hoeken waardoor het zand beter zijn ‘vorm’ houdt en ook ‘plakt’ tegen de steilere wanden. De bunkerranden / omgeving bestaan uit plaggen. De onderdelen die niet primair in spel komen zijn ingezaaid, andere delen krijgen plaggen.

Wat moet je doen als je bal in een nieuwe bunker ligt? En wat doe je als de bal in de GUR ligt rondom de bunker?
Je leest het hieronder, of klik hier voor het PDF bestanden van de nieuwe bunkers en hier voor de gebruiksinstructie.

Nieuwe bunkers

Wij zoeken een collega!

Ben jij op zoek naar een leuke (bij)baan voor een aantal uurtjes in de schoonmaak en woon je in Utrecht of omgeving? Dan is deze baan iets voor jou!
Wij zijn per direct op zoek naar een gemotiveerde collega voor de schoonmaak van de faciliteiten die bij onze Golfbaan horen.

Werkdagen in overleg, werktijden zijn in de ochtenduren. Doordeweeks gaat het om 3 tot 4 uur per ochtend en in het weekend 2 uur.
Met enige regelmaat in het weekend werken is onderdeel van de functie. Vast de weekenden werken is ook bespreekbaar.

Ervaring in de schoonmaak is een absolute pré, maar zin in de baan en de motivatie om voor langere tijd deel van ons team uit te maken zijn belangrijker!
Kom jij ons gezellige team versterken?

 

Heb je interesse in bovenstaande functie stuur ons dan een motivatiebrief t.a.v. Adinda Tromp
Delen wordt gewaardeerd!

Speel het Amelisweerd Open 2021 mee!

Klik hier om je in te schrijven!

Datum: zondag 15 augustus 2021

Categorie 1: heren hcp t/m 12.0 en dames hcp t/m 15.0

 • Qualifying Strokeplay wedstrijd over 18 holes
 • Tee: heren wit | dames blauw

Categorie 2: heren hcp 12.1 t/m 25.0 en dames hcp 15.1 t/m 25.0

 • Qualifying Stableford wedstrijd over 18 holes
 • Tee: heren geel | dames rood
 
Deelname fee bedraagt € 55,00 per persoon.

Het Amelisweerd Open is aangesloten bij de Open Golf Tour.  (www.openamateurgolftour.nl
Leden van de Open Golf Tour of Senior Golf Tour ontvangen €7,50 korting op bovenstaande deelname fee.

Leden van Utrechtse Golfclub Amelisweerd betalen het gereduceerde tarief van € 32,00 (OGT en SGT korting niet van toepassing).

Prijzen zijn incl. ontvangst en borrelhap.

Klik hier voor het wedstrijdreglement

Maximaal 96 deelnemers, minimale leeftijd 18 jaar, maximaal 40 plaatsen gereserveerd voor leden Amelisweerd.

SCHRIJF JE IN!

0001

Fase 1 van de renovatie is zo spoedig verlopen dat we direct doorgaan met Fase 2!
Wil je weten wat we in deze fase gaan doen en wat voor invloed dit de komende tijd heeft op het spel?

Bekijk dan onderstaand filmpje van onze Hoofd Greenkeeper Jannes Landkroon, waarin hij ons meer verteld over de 2e Fase!

Klik hier voor het filmpje, je wordt dan doorgelinkt naar onze Facebookpagina.

Fase2

De bunker-renovaties verlopen voorspoedig!

Dat diverse bunkers en holes momenteel serieus onder handen worden genomen, kan
bijna niemand meer ontgaan zijn. Door onze greenkeepers worden bunkers en omgeving voorbereid voor de kraanmachinist. Dat betekent onder meer plaggen snijden, plaggen verwijderen, leidingen verleggen, voorbereidingen treffen voor nieuwe drainages, grond verplaatsen, plaggen terugplaatsen, surrounds egaliseren, GUR markeren, en door naar de volgende bunker. Het inzaaien of verder afplaggen van open plekken en het vullen van de bunkers met zand volgt vanaf 7 juni.

Het is zwaar werk voor de hele ploeg, en dan moeten ze ook nog regulier onderhoud aan rough, fairways en greens zien bij te houden bij het zéér groeizame weer. We vragen nadrukkelijk uw begrip voor onze greenkeepers in deze drukke periode, en ook voor het gegeven dat ze niet alles tegelijk 100% op orde kunnen krijgen. Het is passen en meten deze weken.

Maar we zien vooral ook de prachtige vorderingen die ondertussen geboekt worden: Hole 4 krijgt veel meer een dogleg karakter, longhitters gaan eens extra nadenken wat de optimale drive wordt. En hoe speel je nu de beste approach, met een vergrote greenside bunker aan de voorzijde? En dan hebben we het nog niet eens over de wijzigingen op Hole 17 en Hole 3, te veel mooie details om op te noemen. Maar ga vooral zelf eens kijken naar de prachtig vormgegeven bunkers, het worden echt plaatjes. De kraanmachinist is niet alleen kundig in grond op de vierkante centimeter verplaatsen, maar vooral ook een “artiest” in het shapen van de bunkers zoals we dat voor ogen hebben. De werkzaamheden zijn conform planning verlopen, en deze week wordt de aanlegfase afgerond.

Foto1   Foto2

Foto : nieuwe fairwaybunker Hole 3                                          Foto : greensidebunker Hole 4‍‍


We pakken meteen door met Fase 2 

Door het succes van Fase 1 is besloten Fase 2 sneller op te pakken en hier direct mee te starten (in plaats van pas in het najaar). We gaan deze week meteen door met de bunkers van hole 17 (voorbij de sloot), en aansluitend holes 15, 16 en 1. De holes zijn in deze volgorde gekozen omdat de routing voor de kraan dan logisch is én omdat op al deze holes sowieso bunkers met drainage problemen moeten worden aangepakt. 

Belangrijke afweging daarbij is dat het herstel naar verwachting sneller gaat nu dan in het najaar, en er in dit seizoen ook minder rijschade ontstaat. Daarnaast is gebleken dat we in Fase 1 keurig binnen budget zijn gebleven, waardoor er bij iedereen ook voldoende vertrouwen is om meteen de vervolgstap te zetten. Dat scheelt niet alleen in aan- en afvoerkosten van de kraan, maar optimaliseert ook de werkzaamheden zelf, en dus ook de kosten.

De baan blijft in principe gewoon qualifying, soms zal een hole tijdelijk worden ingekort voor de veiligheid van de greenkeepers. Fase 2 zal nog ongeveer 3 weken duren. ‍

Foto3

Foto: artist impression van Hole 16 na renovatie

Renovatie van de afslagplekken van de Par-3 baan 

Direct na Fase 1 zullen de nieuwe matten op de Tees van de par-3 baan gelegd worden, in eerste instantie op de bestaande ondergrond.

Zodra de kraanmachinist klaar is met de renovatie van hole 1, de laatste in de rij van Fase 2, is het nog maar een korte doorsteek naar onze Par-3 baan.

Hij zal daar dan direct aan de slag gaan met de renovatie van de afslagplekken zelf. Dan komen overal de nieuwe matten op stevige, vlakke betonnen platen te liggen. De matten zijn vergelijkbaar met die van de driving range, met op het stavlak een stevige mat. Het speelcomfort zal flink toenemen, en van de huidige (te) kleine en instabiele ijzeren winter-Tees wordt definitief afscheid genomen.  

In de week van 10 mei is het zover! We gaan van start met de baanrenovatie!
Er zal de komende tijd gewerkt worden aan hole 3, 4 en 17. Hiervoor zal soms een hele hole gesloten zijn, of korten we een hole in tot een par 3.

In de baanstatus en bij de receptie vind je meer informatie over de werkzaamheden en bijbehorende consequenties van die dag.

Wil je meer weten over de baanrenovatie?
Bekijk dan onderstaand filmpje van onze Hoofd Greenkeeper Jannes Landkroon, waarin hij ons meer verteld over de geplande werkzaamheden!

Klik hier voor het filmpje, je wordt dan doorgelinkt naar onze Facebook pagina.

 

Fase 1 baanrenovatie

 

Prioriteit voor onze baan is om de bestaande bunkers te renoveren. Veel zijn er slecht aan toe (drainage problemen), sommige hebben door de tijd hun oorspronkelijke vorm verloren of hebben nauwelijks een functie meer. Ook willen we de baan op een aantal punten uitdagender en belonender te maken. Esthetisch willen we dat de bunkers en de baan een meer natuurlijke uitstraling krijgen.

Met ons eerste plan willen we vooral ervaring opdoen met het renoveren en weghalen van bunkers, én met het aanleggen van een volledig nieuwe bunker. Op basis van dit eerste resultaat, feedback en uiteraard beschikbare middelen willen we graag de volgende stappen gaan voorstellen in een uitvoeringsplan.

Door het niet doorgaan van de competitie komt alles in een stroomversnelling en is voorgesteld sneller te starten met de eerste renovatie. Dit heeft een aantal redenen:

 • De gewenste kraanmachinist is beschikbaar (NB: In Nederland zijn er slechts een paar machinisten die de juiste skills hebben bij het ‘shapen’ van Bunkers;
 • We willen vóór het echte groeiseizoen klaar zijn zodat de nieuwe grasmatten zo snel als mogelijk goed bespeelbaar worden;

Wat willen we in de eerste fase gaan doen?

In de eerste fase beginnen we met de renovatie van hole 3, 4 en 17.

Om grondtransport tot een minimum te beperken is er gekozen om de bunkers van hole 3, 4 en deels 17 aan te pakken. Dit project past qua investering (max EUR 50K) ook binnen de begroting voor 2021. Hieronder zie je wat we per hole voorstellen te gaan doen.

Hole 3

 • De linker fairwaybunker wordt prominenter gemaakt
 • De rechter fairwaybunker wordt een grasbunker
 • De 2 rechter greenbunkers worden samengevoegd tot één bunker
 • De linker greenbunker wordt een grasbunker

hole3 site

Hole 4

 • De rechter fairwaybunker wordt een stuk groter en komt wat meer de fairway in om van H4 meer een dog-leg te maken.
 • De uitwijkmogelijkheid links van de bunker wordt vergroot en hiervoor halen we 2 van de 3 grote Elzen weg. Dit doen we uiteraard vóór het broedseizoen.
 • Afgelopen jaar hebben we in onze nieuwe maaiplan de fairway links van de bunker al breder gemaaid. (vooruitlopend op een besluit gaan we dit alvast doen)
 • Links van het bosje worden ter vervanging ook 3 nieuwe elzen aangeplant.
 • De linker fairwaybunker (bij het water) verdwijnt. 
 • De linker greenbunker wordt vergroot en komt wat meer voor de green te liggen.
 • De rechter greenbunker wordt gehalveerd.
 • De achterste linker greenbunker verdwijnt. 

hole 4 site

Hole 17

 • Recht voor de bestaande rechter fairwaybunker komt een nieuwe, extra bunker.
 • De huidige rechter greenbunker wordt prominenter door een deel aan de voorkant weg te halen. 

hole 17 site


Wat merkt u van de renovatie?

 • Concreet betekent dit dat we komende week twee bomen verwijderen en H4 gedurende die dag tijdelijk dicht zal zijn. 
 • We verwachten medio april te starten met de renovatiewerkzaamheden. We schatten in dat we ongeveer 3 weken bezig zijn.
 • Gedurende de werkzaamheden zijn - indien noodzakelijk - de holes tijdelijk gesloten.
 • Na de werkzaamheden worden de onderhanden genomen gebieden, ook rond de bunkers,  GUR en kan er weer doorgespeeld worden. Je mag het gebied echter niet betreden.

Zodra de besluiten genomen zijn en de planning definitief is, hoort u weer van ons.

Vragen?
Als u vragen heeft over deze renovatie, dan horen we dat uiteraard graag.
Een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. doet wonderen.