Nadat alle commissies in de golfweek hun uiterste best hebben gedaan er een feestelijke lustrumdag van te maken, sluiten we de week af met

DE LUSTRUMWEDSTRIJD OP ZATERDAG 26 AUGUSTUS

voor alle leden van Amelisweerd.

18 holes baan
Op de 'grote' baan wordt door de Weco een carrousel wedstrijd georganiseerd, (zes deelneemers per flight), zodat zoveel mogelijk leden kunnen deelnemen. Niettemin, op tijd inschrijven, vol=vol.

Par-3 baan
Op de Par-3 baan wordt, ook door de Weco, een 'greensome chapman' wedstrijd georganiseerd. In principe voor alle leden, maar de Par-3 leden hebben, bij overintekening, voorrang. Ook hier geldt, snel aanmelden want vol=vol.

Lootjes
Zoals bekend is de veiling t.b.v. de sportactiviteiten van De Hoogstraat niet doorgegaan. Maar we hebben nog wel onze sponsorartikelen. Deze artkelen gaan w, tijdens het diner, verloten onder alle deelnemers. Elke deelnemer krijgt 1 lootje. Onderstaand staat een lijst met de nu bekende artikelen.

maar.....

We laten De Hoogstraat niet in de steek. Tijdens de maaltijd wordt een vrijwillige inzameling gehouden, zodat De Hoogstraat niet met lege handen naar huis gaat. En aangezien de deelnemers deze dag nog nauwelijks een cent hebben uitgegeven, rekenen wij op gulle gaven.

De maaltijd
Doffegnies verzorgt voor ons een Italiaanse maaltijd met de heerlijkste Italiaanse vleeswaren en salades en een lekker glaasje wijn. Als warme hap een heerlijke klassieke Italiaanse 'Peposo' (runderstoofschotel) met pasta penne, Parmezaanse kaas en zure room. Ook aan de vegetarische wensen is gedacht. Voor de liefhebber is er nog een ijsbuffetje na.

Het diner vindt plaats in een tent op de driving range, zodat, ook bij slecht weer er plaats is voor iedereen. De avond wordt omlijst door gezellige muziek.

Dagprogramma 

10.30 inschrijven voor de carrousel wedstrijd
11.30 start shotgun carrousel wedstrijd

14.00 inschrijven Par-3 baan wedstrijd
15.00 start greensome chapman wedstrijd

Rond 17.00 wordt iedereen weer terug verwacht. Tijd voor de borrel op het terras (of binnen), waarbij Oma Bob's bitterballen door Doffegnies wordt aangeboden.

Nade prijsuitreiking gaan we naar de tent op de driving range waar het eten op tafel staat. Maar vóór we ons tegoed doen aan de maaltijd, wordt het sportieve gedeelte van de dag afgesloten. HOE? ..... dat blijft een verrassing!! Ieders deelname is gewenst.

Gratis
Ja, het is maar 1x per 5 jaar lustrum, dus deze dag is bijna gratis. Er is GEEN inschrijfgeld. De maaltijd is gratis. En ook de wijn is (beperkt) voor onze rekening. Maar vergeet niet geld van huis mee te nemen voor de sporters van De Hoogstraat.

Tenslotte
Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst, mooi weer en een heel gezellige dag. Vanaf 26 juni is inschrijving mogelijk via de wedstrijdkalender.

Namens de lustrumcommissie,

Jacintha Verkerk
Madeleine Knipscheer


Lijst sponsors en artikelen:

Doffegnies
- oma Bob's bitterballen bij de borrel
- 3-gangen diner voor 4 personen
Greenmix:
- 2 greenfees voor de golfclub Royal Antwerp
DBS:
- MPD elektrische bladblaas/-zuig combinatie
John Noy:
- schilderij Nachtwacht
Go4Golfreizen.nl:
- golfarrangement 4 nachten Portugal
Madeleine Knipscheer:
- bronzen beeldje
Kraakman Perfors:
- John Deer elektrische grasmaaier
Fysio Workshop Houten:
- TPI Golf Screening
Bestuur Amelisweerd:
- Footjoy Lustrum trui en Nike Lustrum Polo
Golfpro's Amelisweerd:
- Lesvouchers van Peter Cantrell, Egbert Nieboer en Edward de Jong
Under Armour:
- Golfkleding

 

Iedere hole is op een golfbaan voorzien van een vlag. Maar wist jij dat:

 • er voor nationale en scheepsvlaggen ‘etiquette – protocollen’ bestaan over hoe de vlag gebruikt hoort te worden
 • de golfvlag de enige vlag is (maar ook met zorg neergelegd) die de grond juist wel mag raken
 • aanbevolen wordt geen rode golfvlaggen te gebruiken (onzichtbaar bij kleurenblindheid)
 • de kleur aan kan geven dat de hole voorop, in het midden of achterop de green een plekje gekregen heeft
 • er verenigingen zijn met op iedere hole een andere vlag (van de hole sponsor), of een kleur per lus
 • op Amelisweerd bij een toernooi de sponsor een vlag op iedere green mag plaatsen
 • een vlaggenstok voorzien kan zijn van een meetlat (om de neary te meten), of een bol (of schade te voorkomen)
 • de vlag niet in het verlengde van een te putten speellijn neergelegd hoort te worden
 • de pitchmark en de schade veroorzaakt door een golfvlaggenstok een belangrijke ergernissen zijn voor golfers

Respecteer de golfvlag:

 • til de stok – voorzichtig – verticaal uit de cup
 • leg de vlaggestok zonder de green te beschadigen voorzichtig neer
 • gebruik de stok (en niet op de vlag!) om clubs neer te leggen, om ze niet te vergeten
 • plaats de vlag rechtstandig, zonder de cuprand te raken, weer terug.

Help jij mee de prijzentafel te vullen voor de loterij na afloop van de Handicart Trophee op 30 juli? Wij zijn op zoek naar leuke prijsjes (een doosje golfballetjes, een flesje wijn, een cadeaubon etc).

Het is ook mogelijk die dag, of het hele seizoen een handicart met je bedrijfsnaam op Amelisweerd te laten rijden. Wij publiceren de sponsoren die dit evenement mogelijk maken o.a. via deze Nieuwsbrief. Interesse? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

handicart

UW BEDRIJFSNAAM OP DE HANDICART?  Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jaarlijks organiseert iedere Golfclub met handicarts een ‘gezelligheidswedstrijd’. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door een groep sponsoren.

 • Inschrijving mogelijk als koppel of individueel
 • Wedstrijdvorm "Texas Scramble" (teams van 2) op de 18 Holes baan
 • Gasten (niet leden) zijn van harte welkom (greenfee slechts € 15,-). Inschrijving van je gast via een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Het beste Amelisweerd-koppel mag deelnemen aan de Handicart-regio-finale op de Hoge Kleij
 • Na afloop een verloting met prijzen beschikbaar gesteld door een groep sponsoren (loten a € 5 )

De inkomsten van deze dag zijn ter financiering van de handicarts op Amelisweerd. Doe mee! Schrijf je in via de Amelisweerd website / wedstrijden.

In verband met het HU open is vandaag, 16 juni, de Par 3 van 13.30 - 15.30 uur gesloten.

 

Onder ideale weersomstandigheden is zaterdag 10 juni de 2de maandbeker wedstrijd gespeeld. Per catergorie zijn direct na de wedstrijd de winnaars bekend gemaakt. Winnaars die niet aanwezig waren, helaas pindakaas, kunnen geen aanspraak meer maken op hun prijs. Of je geplaatst bent voor de finale op 14 oktober kan je bekijken onder het kopje "competities" als je inlogt bij wedstrijden.

Graag bij de volgende maandbeker zo snel mogelijk na je ronde je kaart invoeren in het systeem en de kaart inleveren in de mooie houten maandbeker box.

Tot de volgende maandbeker op zondag 2 juli.

Uitslag Maandbeker 2B

 • Willemijn Lodder: 42 sf
 • Sophie van Till- Van Zinnicq: 38 sf
 • Maarten Brouwer: 37 sf

Uitslag Maandbeker 2A

 • Bob van der Voort: 68
 • Bas Buijzen: 68
 • Dion Smits: 70

Bij deze de foto van de trotse winnaressen van de Battle of the Sexes van 2017 en van Fietje met de fuchsia’s

battle

Ook in 2017 hebben de vrouwen de mannen weten te verslaan tijdens de Battle of the Sexes. Daar waren we overduidelijk zeer content mee. Het weerhuisje is helaas verdwenen. Maar Fietje met de fuchsia’s heeft haar vervangen.

fietje

De nieuwe driving range ballen zijn in productie genomen. Bij deze een korte introductie van de sponsor hiervan. Veel oefenplezier met deze ballen.

Sinds 1 september 2016 is Nijenhuis & Houpst Makelaars Utrecht onderdeel van Nijland Makelaars.

Nijenhuis & Houpst Makelaars Utrecht heeft hetzelfde logo gekregen als de andere kantoren. Het beeldmerk van ons logo symboliseert de letters N en V; de eerste letters van onze namen. Je kunt er ook een huisje in zien, een gevoel van thuiskomen, passend bij onze gezamenlijke missie: Voel je thuis! Dat is ons doel; dat al onze cliënten zich thuis voelen in hun nieuwe huis, hun nieuwe omgeving en dat zij zich thuis voelen bij ons!

Onze 5 kantoren verspreid over de Utrechtse Heuvelrug zijn al meer dan 60 jaar actief in Bilthoven, Doorn Zeist, Utrecht en omgeving en behouden hun eigen namen: Nijland Makelaars Bilthoven, Vellinga Makelaars Doorn, Nijenhuis & Houpst Makelaars Utrecht, Nijland Makelaars Zeist en ons hypotheekkantoor HypoTakeCare.

De ruime ervaring, uitgebreide kennis en actieve benadering gecombineerd met de persoonlijke, servicegerichte instelling hebben de kantoren stuk voor stuk tot zeer succesvol gemaakt. Samen een groot kantoor met alle bijbehorende voordelen, maar door de verschillende vestigingen klein genoeg om onze cliënten de persoonlijke aandacht te schenken de zij verdienen.

Daarnaast hebben wij samen een zeer groot afzet- en zoekgebied op de Utrechtse Heuvelrug: veel verkopers op de Utrechtse Heuvelrug zoeken een nieuw huis in de stad en andersom. Door onze korte lijnen kunnen wij vraag en aanbod goed combineren.

Ook u zult zich zeker thuis voelen bij ons! Benieuwd naar onze doelgerichte aanpak? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Hartelijke groeten,

Jeroen ter Burg en Jord de Wit

logonenh

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.