Golfbaan Amelisweerd zoekt een Greenkeeper!

Samen met het greenkeepersteam ben je onder leiding van de hoofdgreenkeeper verantwoordelijk voor het onderhouden van de golfbaan. Werken op de golfbaan houdt meer in dan alleen het strak kunnen maaien van het gras. Werken als greenkeeper is doel- en klantgericht werken met veel aandacht voor de omgeving en de golfspelers. Daarnaast moet je uiteraard veilig kunnen werken met gereedschappen en machines.

Wie zoeken wij?

Het is een sterke pré wanneer je in het bezit bent van het diploma greenkeeper of eventueel een andere afgeronde middelbare groenopleiding.Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in teamverband.Vroeg opstaan is geen probleem voor jou en je bent flexibel ten aanzien van je werktijden.Je bent enthousiast en bereid om regelmatig op zaterdag en zondag te werken.Je bent bereid bij te leren, zowel praktisch als theoretisch.Je bent in het bezit van een rijbewijs B(E) en eigen vervoer.Het is een pré wanneer je in het bezit van een VCA – certificering.

Wat bieden wij?

Een fulltime baan (parttime, bespreekbaar)Een goede inwerkperiode en leuke collega’s.Goede machines om mee te werken.De mogelijkheid tot specialisatie en kennisontwikkeling, middels opleidingen en trainingen, zodat jij je als greenkeeper kunt blijven ontwikkelen.

Het salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en ervaring. Wij werken met de CAO van de golfbranche waarin een greenkeeper in schaal 3 is ingedeeld. 

Werken op een golfbaan betekent dat je veelal zelfstandig werkt op de baan zelf, tijdens het spel van de aanwezige golfers. Dit vereist een flexibele manier van werken waarbij je rekening moet houden met de omgeving waarin jij je begeeft.

Heeft bovenstaande vacature jouw interesse gewekt? Dan horen wij graag van je!
Je motivatie en C.V. kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Adinda Tromp.

Bij voldoende aanmeldingen sluit de vacature op 30 december 2020.

https://nos.nl/artikel/2350230-politie-waarschuwt-voor-vrouwenbelager-in-utrecht-fiets-zo-mogelijk-samen.html

Politie waarschuwt voor vrouwenbelager in Utrecht: 'Fiets zo mogelijk samen'

De politie is extra alert op een man die vrouwen lastigvalt in Utrecht. Mogelijk sloeg dezelfde dader al meerdere keren toe in de omgeving van Lunetten en Hoograven.

Het laatste incident was afgelopen zaterdag, toen een vrouw 's ochtends door de wijk Lunetten fietste en werd vastgegrepen en mishandeld door een man. De vrouw verzette zich, waarop de man ervandoor ging. Het slachtoffer raakte gewond en moest naar het ziekenhuis. De politie zette tevergeefs een helikopter, speurhonden en Burgernet in om de dader te vinden.

Vorige week maandag werd in hetzelfde gebied ook al een vrouw belaagd door een man. De recherche onderzoekt nog of de twee incidenten met elkaar te maken hebben, evenals eerdere gevallen in het grensgebied Lunetten-Hoograven. "De twee laatste incidenten lijken op elkaar en we sluiten niet uit dat het om dezelfde persoon gaat", zegt een woordvoerder tegen RTV Utrecht.

De politie waarschuwt met name vrouwen in die regio om voorzichtig te zijn en zo veel mogelijk samen te fietsen. Als ze een man zien die zich verdacht gedraagt of hun een onveilig gevoel geeft, mogen ze direct 112 bellen. Ook roept de politie getuigen en slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan op zich alsnog te melden.

 

De Par3-commissie organiseerde op 11, 17 en 31 augustus weer wedstrijden op de Par3-baan.

 

par3 copy

 

Op 11 augustus werd met 13 deelnemers Texas Scramble gespeeld. De drie commissieleden deden ook

mee. De drie beste teams vielen in de prijzen en toevallig zaten daar alle drie de commissieleden in. Louis Debets met Harm, Syranos Tjee met Jan en Steve Lane met Frank.

 

par3 2 copy copy

 

Op 17 augustus werd met 18 deelnemers ook Texas Scramble gespeeld. Winnaars waren Steve Lane, Loeke van der Sandt en Hans van ‘t Hoofd. Zij hadden allen 54 slagen nodig. De Neary op hole 9 werd gewonnen door Steve Lane.

par3 3

 

par3 4

 

Op 31 augustus Four-Ball Better-Ball. In teams van twee werd gespeeld. Het team van Hans van ’t Hoofd en Tom Gibcus eindigde als derde met 64 punten. Tweede werd het team van Erik van Rijn van Alkemade en Frank met 60 punten. Absolute topper was het team van Lidy de Groot en Jan, zij behaalden 59 punten. De Neary op hole 3 ging naar Frank, maar omdat de commissie buiten mededingen meedoet, werd de prijs verloot. Ellie Brundel, die voor het eerst meedeed, was de gelukkige.

 

par3 5

Na nog wat gezellig nagezeten op het terras ging iedereen weer huiswaarts.

par3 6

 

De Par3-commissie organiseert in september nog twee wedstrijden, op 7 en 28 september.

Startijd is steeds op 13.00 uur.

Je kunt inschrijven tot drie dagen van tevoren. Via de wedstrijdkalender op de site van Amelisweerd (Egolf) of via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Par3-commissie:

Harm Schopman

Jan Kwint Frank Maessen

ngflogo

 

 

 

 

 

 

Korte introductie van het Wereld Handicap Systeem (WHS)
In 2021 wordt in Nederland het Wereld Handicap Systeem ingevoerd. Waarom eigenlijk een WHS? Het huidige systeem werkt toch prima?

Het huidige systeem voldoet prima, maar elk systeem kan altijd beter. Dat is met het huidige EGA-systeem zo en dat zal bij het WHS ook zo zijn. De achterliggende gedachte om een WHS in te voeren is geweest dat het eigenlijk raar is dat we wel allemaal dezelfde spelregels gebruiken, maar niet hetzelfde handicapsysteem. Omdat spelers steeds mobieler worden, is dat steeds duidelijker geworden en daarom hebben de R&A en de USGA ook op dit vlak de handen ineen geslagen en zijn ze tot dit nieuwe systeem gekomen.

Puntsgewijs behandelen we hier de belangrijkste punten van het WHS.

Algemeen
• De basis voor elke in te leveren score zijn de bruto scores per hole. Maar als de spelvorm Stableford of Tegen par is, dan kan men op het moment dat er niet meer gescoord worden de bal oppakken en wordt voor de holes zonder score in de software automatisch een netto double bogey ingevoerd. Een netto double bogey is de laagste score op een hole die nul Stableford-punten oplevert.

• Elke bruto score over 9 of 18 holes wordt omgerekend tot een bruto resultaat over 18 holes op een standaardbaan; dit heet het dagresultaat. Als bijvoorbeeld een dame met handicap 9 van de rode tees, waar ze 12 slagen krijgt, een bruto score van 85 maakt. Dan heeft zij omgerekend een dagresultaat van 10,1 geproduceerd. Deze 10,1 is de score “boven par” op een standaard baan. Deze dagresultaten worden met decimalen bepaald.

• Het dagresultaat wordt als volgt berekend: de slope rating voor een standaard baan (113) gedeeld door de slope rating van de gespeelde baan (127) vermenigvuldigd met het verschil tussen de aangepaste bruto score (85) en de course rating (73,6). In dit geval is het dagresultaat (113/127) * (85 – 73,7) = 10,1.

• De handicap van een speler wordt bepaald door het gemiddelde te berekenen van de beste 8 dagresultaten van de laatste 20 ronden.

Transitie van EGA- naar WHS-handicap
• Voor de transitie van EGA- naar WHS-handicaps worden alleen scores gebruikt vanaf 2016.

• Veel golfers hebben in de afgelopen jaren niet een totaal van 20 scores ingeleverd. Dit betekent dat bij de transitie van de EGA- handicap naar een WHS-handicap minder of geen scores gebruikt kunnen worden.

• Bij nul ingeleverde scores blijft de handicap van de speler gelijk, maar deze handicap is wel erg gevoelig wanneer er scores ingeleverd gaan worden die
significant slechter zijn; initieel zal de handicap dan niet zoveel omhoog gaan, maar wanneer er meer scores ingeleverd worden, kan de handicap snel stijgen.

• Bij spelers die minder dan 9 scores hebben ingeleverd sinds 2016 is daarom ook sprake van dezelfde gevoeligheid.

• Bij de transitie naar het WHS zal de overgrote meerderheid van de spelers een hogere handicap krijgen en de mate van stijging zal groter zijn naarmate de handicap hoger is.

• Alleen voor spelers met een handicap onder de 5 zal de handicap gelijk blijven of zelfs zakken.

• De stabiliteit van een handicap in het WHS wordt ontleend aan het hebben van 20 scores; dus we raden iedereen aan om zoveel mogelijk scores in te leveren. Het is ook belangrijk om, wanneer de buffer uit zicht is, de ronde zo goed mogelijk af te maken. Immers, als deze mindere score toch deel gaat uitmaken van de beste 8, dan wordt een bruto score met als equivalent 31 Stableford-punten omgezet in een aanzienlijk beter dagresultaat dan 26 punten.

Overige punten
• Een belangrijk onderdeel van het nieuwe systeem is dat alle spelers, ongeacht hun handicap, naast wedstrijdscores ook scores van qualifying ronden kunnen inleveren, zowel over 9 als 18 holes en onder voorwaarden ook over 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 of 17 holes.

• Ook in het WHS is er een systeem dat op basis van ingeleverde scores een correctie toepast op de scores van die dag. In het WHS heet dat de Playing Conditions Calculation (PCC) en die wordt bepaald over alle ingeleverde scores van spelers met een handicap lager dan 36 voor iedere dag voor iedere baan.

• Omdat deze PCC pas ’s nachts bepaald wordt, is de handicap na de ronde provisioneel totdat de PCC is toegepast, wat de volgende ochtend het geval is.

• Daarnaast zijn er nog een aantal mechanismen ingebouwd om te voorkomen dat handicaps te snel stijgen of niet snel genoeg dalen.

Wil je meer weten? Op ngf.nl/whs lees je meer details over het WHS en hier worden de belangrijkste zaken ook in video’s uitgelegd.
Natuurlijk kun je ook vragen stellen aan je handicapcommissie.

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de schoonmaak en woon je in Utrecht of omgeving? Werk je nauwkeurig en ben je betrouwbaar? Dan is deze baan iets voor jou!

Wij zijn per direct op zoek naar een gemotiveerde collega voor de schoonmaak van de faciliteiten die bij onze Golfbaan horen. De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een gezellige golfvereniging voor en door leden die zich thuis voelen bij de club.

De werktijden zijn in de ochtend van 7.00 – 11.00 uur (of in overleg eerder), je werkt om en om met je collega 4 dagen en werkt afhankelijk van de week 12-16 uur per week.

Naast een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en werken in een gezellig team bieden wij een werkplek met een geweldig uitzicht.

Heb je interesse in bovenstaande functie stuur ons dan een motivatiebrief inclusief CV naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met het secretariaat op 030-254 66 48 (optie 3)

 

Onder uitzonderlijk slechte weersomstandigheden zijn in het eerste weekend van juli de jaarlijks terugkerende Strokeplay Clubkampioenschappen gespeeld. Zo slecht als het weer was met continue regenbuien en een stevige onvoorspelbare wind, zo goed hebben onze winnaars ook dit jaar weer gespeeld. Het is ontegenzeggelijk waar dat de echte kampioenen juist onder dit soort erbarmelijke weersomstandigheden  boven komen drijven.

 

Bij de Dames werd de strijd pas beslist na een spannende play off, die door het aanwezige publiek bijna letterlijk

op de voet werd gevolgd. Op de 20-ste hole was Marieke Helgers, in een strijd die beide kanten op had kunnen vallen, net even iets gelukkiger bij het putten dan Giulia van den Berg.

uitreiking 12

uitreiking 8

Derde is dit keer Suzanne van Daal geworden.

uitreiking 11

 

Vanwege Corona maatregelen is eerder besloten om het speelschema bij de Heren en de Dames met een wedstrijd in te korten. Daarmee speelden zij net als de Senioren op zaterdag en op zondag slechts een wedstrijd. Of dat van invloed is op de uitslag van de Heren moet worden betwijfeld.

Met een totaal van 150 slagen is Peter van Weel met kop en schouders eerste geworden. Hiermee herhaalt hij het kunststukje van drie jaar geleden toen hij ook al verrassend met de hoofdprijs naar huis ging.

uitreiking 2

 

Op de tweede plaats eindigde  Arnout van Linde, die zes slagen meer nodig had dan Peter en Eelco Westerveld als derde met een totaal van 160 slagen.

uitreikinig 6

uitreiking

 

 Bij de Dames Senioren won Annemarie Guise met groot verschil. Zij had slechts 152 slagen nodig om de 2 keer 18 holes te verorberen.

uitreiking 4

 

En het moet gezegd, klaarde het weer zondagmiddag eindelijk een beetje op waarvan de speelsters en spelers op dat moment in de baan profiteerden, Annemarie zat toen al lang en breed binnen. Als nummers twee en drie eindigden Daniëlle Adelaar en – heel verrassend - Marianne Zweers.

uitreiking 13

strokeplay juli 2020

 

Met de deelname van Chris Versteegh bij de Heren Senioren was de hoofdprijs al bijna vergeven.

Natuurlijk werden de messen geslepen door mogelijke concurrenten. Sterker, Peter van Osch, had zich speciaal ten doel gesteld om Chris van zijn troon te stoten door zich dit keer niet bij de Heren maar bij de Senioren in te schrijven. Het mocht niet baten. 

Wellicht volgend jaar, want ook in 2020 mag Chris zich weer clubkampioen noemen.

uitreiking 10

 

Op een knappe tweede plaats eindigde Ralphf van Gendt en niet minder knap Henny Jenken, als derde vanwege een betere score op de laatste 9 holes dan Bas Buijzen.

 uitreiking 3

uitreiking 7 copy

 

In het weekend van 4 en 5 juli zijn de Clubkampioenschappen Strokeplay gespeeld.
Onze Strokeplay Clubkampioenen van 2020 zijn:

Marieke Helgers - Dames
Peter van Weel - Heren

Annemarie Guise - Dames Senioren
Chris Versteegh - Heren Senioren

 

compilatie ck sp

Hieronder leest u de veel gestelde vragen over golfen met de genomen corona maatregelen

Veel gestelde vragen

Moet ik ook voor de Par3 baan een starttijd reserveren?
- Ja, ook voor de Par3 baan is een reservering noodzakelijk. Je kunt de reservering voor de Par3 baan ook online maken. Graag voor aanvang van uw golfronde even melden bij de receptie in het caddiemaster gebouw.

• Mag ik inslaan voor ik ga golfen?
- Ja, dat mag, sluit het inslaan aan op je starttijd. Houd daarbij de afgezette matten vrij. Als er geen ruimte is om in te slaan, wacht dan tot er een plek vrij is.

• Kan ik bij de lockerruimte onder het clubhuis?
- Dat kan, de lockerruimte is via de afrit bereikbaar.

• Kan ik alleen pinnen?
- Dat klopt; u kunt alleen pinnen, contant geld nemen we (voorlopig) niet aan.

• Moet ik voor de driving range en oefengreens ook reserveren?
- Dat hoeft niet, er is wel een beperking in het aantal golfers per green.

• Zijn handicarts/buggies beschikbaar?
- Er kan gebruik worden gemaakt van handicarts. Er geldt 1 persoon per handicart, er mogen 2 personen in de handicart als deze uit hetzelfde huishouden komen.
- Een handicart reserveren kan alléén telefonisch.
- Er is schoonmaakmiddel om de handicart vóór en na gebruik te reinigen
- De handicarts staan in de nieuwe buggiestalling en worden door de gebruiker daar weer teruggezet en aan de oplader gelegd

• Wat betekent 2 reserveringen in een periode van 2 weken?
- Dat betekent dat u binnen de reserveringstermijn van 2 weken maximaal 2 reserveringen op uw naam kan hebben staan.
- Als u gegolft heeft, vervalt de reservering op die dag om 24.00 uur ’s nachts en kunt u de volgende dag weer een nieuwe reservering maken.
- Het is dus zo dat u wel vaker kunt golfen dan 2 keer in 2 weken; maar u mag niet meer dan 2 reserveringen maken.

• Is het terras geopend?
- Het terras is vanaf 1 juni geopend. U hoeft niet te reserveren. Wilt u zeker zijn van een plekje binnen is reserveren wel mogelijk.

• Waar moet ik me aanmelden voor ik start?
- Onze receptie naar in het kantoor van de caddiemasters verplaatst en daar kunt u zich melden. Ook voor golfen op de Par3 baan graag even melden bij de receptie.

• Wat zijn de openingstijden?
- Onze openingstijden zijn als van ouds; van zonsopgang tot zonsondergang kun je golfen.
- De driving range en de oefenfaciliteiten zijn op weekdagen van 8.30-21 uur geopend en de weekenden van 8.30-19 uur.
- De receptie is op weekdagen van 8.30-19.00 geopend en de weekenden van 8.30-17.00 uur

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.