Winterregels voor trolleys

We zijn niet alleen samen trots op onze mooie golfbaan, we zijn er ook samen verantwoordelijk voor.  Om de baan zo goed mogelijk de winter door te helpen, is het belangrijk dat we zo weinig mogelijk schade aan het gras aanrichten. Dan hebben we de baan dit voorjaar ook weer sneller in conditie.

Daarom hebben we besloten dat baanstatus 1, wanneer alleen ontheffingshouders met trolley de baan in mochten, aan te passen naar de volgende regel:

Baanstatus 1: De baan is alleen bespeelbaar voor spelers met een draagtas of met een trolley met hedgehog (winter)banden. Trolleys met reguliere banden zijn niet toegestaan.

Hiermee vervalt de trolleyontheffing, ook de ontheffingen die in het verleden van kracht waren. Bent u om medische redenen niet in staat om uw tas te dragen, raden wij u aan hedgehog banden aan te schaffen, zodat u uw trolley kunt blijven gebruiken bij baanstatus 1, net als iedereen die hedghog banden heeft.

Als u zich afvraagt: waarom hedgehog banden? Door het verminderde contact met de ondergrond, wordt het gras minder belast. Een bijkomend voordeel is dat uw trolley een stuk lichter rijdt.

Wilt u hedghog banden aanschaffen? Dan kunt u bij de reguliere golfstores terecht. Bij Jumbo Golf Bunnik, hebben ze een groot assortiment en helpen ze u graag om deze banden op uw trolley te plaatsen. Bij onze receptie worden ook trolleys met hedghog banden verhuurd voor € 5,-.

De uitleg over diverse baanstatussen vindt u op onze site (link naar https://www.amelisweerd.nl/golfbaan-amelisweerd/baanstatus )

Schrijf u in voor de Amelisweerd nieuwsbrief.