Beste leden,

Er zijn inmiddels 14 dagen verstreken sinds we de baan gesloten hebben. In die dagen is er veel nieuws over de uitbraak van het Corona virus geweest. Helaas hebben we ook gehoord dat enkele leden van Amelisweerd besmet zijn met het virus. We hopen dat zij goed herstellen, zodat we straks álle leden weer op de baan zullen treffen. Iedereen heeft zich ook gehouden aan het speelverbod en daarvoor willen we jullie allemaal bedanken. We ervaren zelf ook iedere dag hoe zeer we het golfspel en onze golfvrienden missen.

Vandaag, dinsdag 31 maart, maakt onze premier, samen met het RIVM, bekend welke maatregelen nodig zijn om de uitbraak verder in te dammen. De NGF geeft ons op woensdag of donderdag informatie over hoe te handelen en antwoord op vragen die we hebben over deze maatregelen. We zullen deze informatie gebruiken om jullie verder te informeren.

De afgelopen 14 dagen zijn onze greenkeepers als enigen in de baan geweest. Ze werken hard om de baan in goede conditie te brengen. Ons vaste team (Wim, Henny, Gerard en Mark) is aangevuld met Mark2, Wilco en Pedro. Wat ze allemaal doen? Hieronder zie je de sfeerimpressie.

2020 03 31 nieuwsbrief

Veel leden hebben de afgelopen dagen hun hulp aangeboden. Het leek veel clubs (ons ook) een uitgelezen mogelijkheid om samen, met gepaste afstand uiteraard, klusjes in de tuin en om het clubhuis te doen, of wandelingen op het terrein te kunnen toestaan. Helaas mag dat allemaal niet.

Er zijn ook leden die graag in de tuin of in de parken hun korte spel blijven oefenen en daarom hun spullen uit de locker willen halen. Wil je je clubs ophalen? Stuur dan een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken, want het clubhuis is niet altijd open.

Je zult begrijpen dat de maatregelen ook een sterk negatief effect hebben op onze financiën. We hebben de afgelopen dagen diverse scenario’s doorgerekend in nauwe samenwerking met de commissarissen. We kunnen weliswaar niet spelen, maar de kosten lopen grotendeels door. Veel van deze kosten worden niet door de steunmaatregelen gedekt. We missen ook veel inkomsten van greenfee-spelers en evenementen, wat een flinke bres slaat in de inkomsten. Daarnaast worden mensen in deze periode normaliter ook lid van een golfclub. Jaarlijks verwelkomen we zo’n 40 nieuwe leden in maart en april. Ook deze nieuwe leden missen we voorlopig. Hoe dit uitpakt weten we nu nog niet, maar we houden rekening met verschillende scenario’s.

Met enkele ingrijpende maatregelen verwachten we echter zonder grote – financiële – kleerscheuren uit deze situatie te komen.

Wij wachten in spanning af en zijn gestart met het maken van een ‘herstart’ programma. We gaan samen met de pro’s, het secretariaat, Doffegnies catering en bestuursleden een programma opstellen om straks zo veel mogelijk leden en gasten te kunnen laten genieten van de baan.

Hierbij zullen we sterk inzetten op een evenredig gebruik: iedereen moet straks weer de kans krijgen lekker te spelen, lessen te volgen en te genieten van wat lekkers na de ronde.