VAN HET BESTUUR

We mogen weer spelen!

 

 

 

Herstart: Leden, starttijden en baanbezetting

De kogel is door de kerk: Vanaf 11 mei kunnen we weer spelen. Bij de herstart gelden uiteraard nog steeds enkele beperkingen. Ook als jij niet tot een risicogroep hoort, kun je nog steeds een risico zijn voor je omgeving, ook op de baan. Voorlopig blijft daarom gelden:

 • Hebben jij of je huisgenoten klachten, blijf dan thuis.
 • Was regelmatig je handen, ook voor en na het golfen.
 • Houdt altijd 1,5 meter afstand, ook op de green.

In deze uitgebreide update staat wat wij op dit moment weten. Het kan dus zijn dat er komende dagen en weken aanpassingen komen op de informatie in deze nieuwsbrief. Is iets niet duidelijk: handel dan in de geest van de maatregelen.

Randvoorwaarden

De randvoorwaarden waaronder we weer mogen golfen, zullen de komende dagen door het ministerie en de NGF worden uitgewerkt en door de gemeente worden opgenomen in de verordeningen. Hoewel het niet is genoemd in de persconferentie, zullen de opgestelde protocollen waarschijnlijk voorwaardelijk zijn voor de herstart.

Belangrijk om te weten is in ieder geval dat er maar één prullenbak in de baan staat, bij de driving range. Gebroken tees moet je voorlopig even in je zak stoppen. Ook is alleen het toilet bij de driving range  open. Het clubhuis en dus ook de kleedkamers en de receptie zijn gesloten, je kunt nog wel bij de locker ruimte.

Aanmelden voor je de baan in gaat is voor iedereen in je flight verplicht en moet ook bij de driving range, daar zit onze receptie voorlopig.

Starttijden boeken

Donderdagmorgen wisten veel leden ons al te bereiken om starttijden te boeken.

Boekingen zullen vanaf zaterdagmiddag 13:00 weer mogelijk zijn. Doe dit via de site of je telefoon, er is een beperkte telefonische bereikbaarheid. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om met vrienden af te stemmen wanneer je wilt golfen.

Alle gedane boekingen halen we uit het systeem tot we weten wat de aanpassingen in de verordening zijn en iedereen de mogelijkheid heeft gehad deze gelezen te hebben.

We willen met een beperkte set aanpassingen in de boekingsregels zorgen voor:

 • Een mooie verdeling van de starttijden
 • Ruime toegang voor de leden
 • Geen onderbenutting van de baan
 • Goede doorstroming

We doen als verenigingsbaan vooral een beroep op de leden om elkaar de ruimte te geven regelmatig te kunnen spelen.

Ben je door de week vrij, boek dan vooral door de week. Zo geven we leden die door de week niet de mogelijkheid hebben te spelen, meer ruimte om in het weekend te boeken. Speel niet vaker dan 1 à 2 keer in de week, zodat anderen ook de ruimte hebben om te spelen.

In de maand mei zullen we voorlopig slechts introducees toelaten, dus geen greenfeespelers. Vanaf juni zijn greenfeespelers van harte welkom. Dit onder dezelfde condities als die voor de leden gelden.

Wedstrijden

Voorlopig zullen er nog geen wedstrijden gespeeld mogen worden. Dat is uiteraard niet wat we uiteindelijk willen als vereniging. Wanneer dit weer mogelijk lijkt te worden, zullen we met de WeCo bespreken hoe we dit gaan inrichten.

Boekingen in het systeem

Bij de herstart zullen we de volgende afspraken in het boekingssysteem inrichten:

 • Ieder lid kan nog steeds 2 starttijden per 2 weken vooruit boeken. We raden je aan dit online te doen, we hebben beperkte inzet aan de telefoon. Weet je niet hoe dit moet, dan kun je hier de handleiding lezen;
 • Flights bestaan voorlopig uit maximaal 3 personen;
 • Alle starttijden worden vrij gegeven om geboekt te worden, zowel voor 9 als voor 18 holes;
 • Bij het boeken van de flight moeten alle spelers op naam in de flight gezet worden. De naam ‘Gast’ is niet mogelijk. Het is niet toegestaan om na je boeking nog spelers toe te voegen. Sta je niet op de lijst, kom je niet in de baan;
 • Het secretariaat heeft de mogelijkheid spelers bij te boeken en flights aan te vullen tot 3 personen. Dit zal uiteraard met verstand gebeuren, zodat we kwetsbare groepen ontzien. Het doel is niet om alle flights vol te krijgen, maar om onderbenutting in deze periode tegen te gaan.

Birdie Circle

Voorlopig zullen we geen gebruik kunnen maken van de birdie circle. Leden van de birdie circle clubs zullen ook geen starttijden bij ons boeken.

Groot onderhoud

Onze greenkeepers hebben de afgelopen weken enorm veel werk verzet. We hebben veel groot onderhoud al uitgevoerd. De BaCo onderzoekt nu of we in de rest van het jaar zonder sluiting voor onderhoudswerk kunnen. Zo winnen we een aantal weken spelplezier terug.

 

Namens het bestuur

Karel Baas

Voorzitter