Leren golfen is ontzettend leuk, en het wordt steeds leuker als je ook beter wordt. Onze jeugdleden kunnen een aantal stappen maken en krijgen per stap een jeugdlabel. Wat betekent dat:

Jeugd in het bezit van een Par label

label par jeugdMogen alleen begeleid de kleine baan in. De begeleider moet 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van hcp 54 of het mag een jeugdlid met een Albatross label zijn. ook mogen ze met speciale gelegenheden de grote baan in. Dit soort evenementen wordt georganiseerd door de jeugdcommissie. 
Het Par label betekent ook dat je maximaal 8x mag slaan per hole op de kleine baan

Jeugd in het bezit van een Birdie label

Mogen zelfstandig de kleine baan in. Ook mogen ze begeleid de grote baan in. De begeleider moet 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van hcp 54 of het mag een jeugdlid met een Albatross label zijn. De jeugd met een birdie label moet in de grote baan van de oranje tees spelen.
Het Birdie label betekent ook dat je maximaal 8x mag slaan per hole op de grote en de kleine baan

Jeugd in het bezit van een Eagle label

Mogen zelfstandig de kleine en grote baan in. Ze mogen uitsluitend vanaf de oranje tees spelen
Het Eagle label betekent ook dat je maximaal 8x mag slaan per hole op de grote en de kleine baan

Jeugd in het bezit van een Albatross label

label albatross jeugdMogen zelfstandig de kleine en grote baan in. Mogen zelf bepalen van welke tee ze spelen. Mogen andere jeugdleden met par label begeleiden door de kleine baan. Mogen jeugd met birdie label begeleiden door de grote baan. Iedereen speelt dan van oranje tees, ook de jeugd met Albatross label.
Het Albatross label betekent ook dat je maximaal 8x mag slaan per hole op de grote en kleine baan

Waar wordt naar gekeken bij het testen?

Veligheid en snelheid staan het hoogst in het vaandel bij alle labels. Technische vaardigheden zijn bij de eagle en albatross label steeds meer van belang. De pro's testen de kinderen 3-4x per jaar tijdens de jeugdtrainingen. Resultaten van jeugdwedstrijden, wel of niet zelf oefenen en regelkennis worden bij de hogere labels ook meegenomen in de bepaling welk label je krijgt.

Je kunt regelexamen doen als de pro aangeeft dat je daar klaar voor bent. Volgend op het regelexamen is een Qualifying kaart lopen onder begeleiding van een aangewezen marker. Wanneer je voldoende punten haalt op je Qualifying ronde heb je handicap 54.